Altunyaldız; “İklim Krizinin Dünya Ekonomisine Maliyeti 30 Trilyon Dolara Ulaşacak”

Altunyaldız; “İklim Krizinin Dünya Ekonomisine Maliyeti 30 Trilyon Dolara Ulaşacak”

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen 3. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’na Konuşmacı olarak Katıldı.

Konya TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen 3. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’nda ‘Türkiye’nin Enerji Yüzyılı’ başlıklı oturumda konuştu. Tarımda, sanayide, nitelikli ve katma değerli üretimde, iklim değişikliğiyle mücadelede, yerli ve milli savunma sanayiinin gelişiminde son dönemde önemli atılımlar yapan Konya’nın uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapan önemli bir merkez konumuna eriştiğini ifade etti. Altunyaldız, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Yeni Dönemin Trendi: İklim ve Enerji

Etkilerinin giderek daha derinden hissedildiği iklim değişikliği ve küresel ısınmanın artık tüm insanlık için bir kriz haline dönüştüğünü belirten Ziya Altunyaldız, iklim değişikliğinin etkilerine ilişkin bazı verileri paylaştı.

Altunyaldız: ‘Dünya tarihinde yaşanan en sıcak yıllar son 8 yıl olarak kayıtlara geçti. Dünyamız her bir saniye bir olimpik havuz büyüklüğünde buzul kaybediyor. Konya’mız kış mevsimini uzun dönemli sıcaklık ortalamalarından çok daha ılık geçirdi. Bu durum maalesef doğanın erken uyanmasına, kuşların göç yollarının değişmesine sebep oluyor. İklim değişikliği son 20 yılda dünya ekonomisinden 16 trilyon doları çaldı götürdü. Eğer bu gidişata dur diyemezsek hızla artan küresel sıcaklıklara bağlı iklim krizinin dünya ekonomisine maliyeti 30 trilyon dolara ulaşacak.’

‘Küresel sera gazı emisyonlarının %72’si enerji sektöründen kaynaklanıyor. Dolayısıyla iklim değişikliğiyle etkili bir şekilde mücadele etmek istiyorsak yol belli: enerjide yenilenebilir ve sürdürülebilir bir dönüşümü hayata geçirmek. Bugün bir araya geldiğimiz programda Türkiye’nin enerji dolu Yüzyılına da merhaba diyoruz. Biz yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırarak enerjide tam bağımsız ve merkez ülke olmayı hedefliyoruz. Biz yerli, milli, yenilikçi ve yeşil üretim vizyonuyla enerjide köklü bir paradigma değişimini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’mizin Enerji Yüzyılı vizyonu işte budur.’

Yaptıklarımızdan alacağımız güçle hayallerimize adım adım yürüyoruz

Türkiye’nin son dönemde enerji alanında yapmış olduğu atılıma ilişkin bilgiler de veren Altunyaldız; ‘104 bin MW’ı aşan enerji kurulu gücümüzün %54’ünün yenilenebilir kaynaklardan oluşmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Avrupa’nın ve Ortadoğu’nun ilk ve tek entegre güneş paneli üretim fabrikası ülkemizde. 2014 yılına kadar ülkemizde güneş enerjisinden bahsedemiyorduk. Bugün ise güneş enerjisinde kurulu gücümüz 9.400 MW’a ulaştı. Konya’mızın güneşini enerjiye çeviren Karapınar Güneş Enerjisi Santrali Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı güneş enerjisi santralleri arasında. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı oln nükleerde yeni bir çağ açıyoruz. Filyos’ta karaya ulaştırdığımız doğal gaz ile hanelerimizin ve üretim tesislerimizin enerji ihtiyacını karşılayarak enerjideki bağımsızlığımızı perçinliyoruz. İşte bütün bunlar yaptıklarımızın gücü. Yaptıklarımızdan aldığımız kuvvet ile Türkiye Yüzyılı’nı enerji dolu bir dönem olarak hayata geçirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.’ ifadelerinde bulundu.

Altunyaldız ayrıca Türkiye Yüzyılı hedefleri çerçevesinde önümüzdeki dönemde enerji alanında hayata geçirilecek proje ve yatırımlara ilişkin bilgiler verirken Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’nda yer alan firmaların bu hedeflerin asıl belirleyicisi olacaklarının altını çizdi. Altunyaldız fuara katılan firmaların yer aldığı stantları ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.