Alanında Türkiye’de tek olan sempozyum NEÜ'de 4.kez hayat buldu

Alanında Türkiye’de tek olan sempozyum NEÜ'de 4.kez hayat buldu

Alanında Türkiye’de tek olan sempozyum Necmettin Erbakan Üniversitesinde 4. kez hayat buldu.

Konya Valiliği himayelerinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde; Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen, öğretmenlerin bilimsel faaliyetlerinin paylaşıldığı Türkiye’deki tek sempozyum olma ayrıcalığını taşıyan 4. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nun (UPUES 2024) açılış programı NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’de ve uluslararası eğitim platformlarında yapılan örnek projelerin ve öğretim uygulamalarının bilimsel sonuçlarının eğitim camiası ile paylaşılması, yaygınlaştırılması, öğretmenlerin ve akademisyenlerin proje hazırlama ve uygulama deneyimlerinin paydaşlara aktarılmasının hedeflendiği 3 gün sürecek sempozyuma NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi eTwinning İl Koordinatörleri Sorumlusu Tarık Kaya ile çok sayıda akademisyen ve öğretmen katıldı.

4-uluslararasi-projeden-uygulamaya-egitim-sempozyumu.jpg

4. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nun, tüm projelerin hayata geçmesi, yaygınlaşması, sürdürülebilirliği ve sonuçlarının bilimsel platformlarda tartışılması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ile, istihdam ve eğitim arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, bireylerin eğitim ve öğretim gereksinimlerinin hayat boyu öğrenim olanakları ile desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu durum okulun yaşamla ilişkisi fonksiyonlarını çok daha önemli hale getirmektedir. Okulun yaşamla ilişkisinin sağlanmasının en kolay yolu da projelerdir. Projeler, hayal gücünün harekete geçmesidir. Mühendislik kökenli bir akademisyen olarak, projelerin bizim eğitimlerimizde de çok önemli olduğunun farkındayım. Sürekli projeler üretmeye çalışıyoruz. Projeler, sorunlarla yüzleşme ve çözüm aramaktır. Projeler, geleceği tasarlama ve daha nitelikli bir yaşam kalitesini kurma çabasıdır. Uygulanan ve paylaşılan her proje üretime dönük veri bankamızda yerini alacak ve bir gün ülke çapında ulusal ve uluslararası sonuçları olan değişim ve gelişmeleri başlatacaktır. Ortaya koyulan iyi örnekler ile tecrübe paylaşımı ve iş birliği süreçleri aktif hale gelecek, ortak politikalar uygulama yolu ile bütünlüğümüze hizmet edecektir” diye konuştu.

Sempozyumla Birlikte Projeler Daha Fazla Kişiye Ulaşacak

Eğitimcilerin tecrübelerini paylaştığı 4. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nun çok kıymetli olduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, “Ülkemizde ve uluslararası platformlarda yapılan örnek projelerin ve öğretim uygulamalarının eğitim camiası ile paylaşılması, yaygınlaştırılması hem akademisyenlerimizin hem de öğretmenlerimizin daha çok kişiye ulaşması, şehrimizin ve ülkemizin eğitim çıtasını daha da ileriye taşıyacaktır. Sempozyumda sunulacak bildirilerin elektronik ortamda yayınlanacak olması da çalışmaların çok daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacaktır. 5-7 Eylül tarihleri arasında yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenecek sempozyuma 617 katılımcı tarafından 243 bildirinin müracaatı yapılmış olup 228 bildiri sunulmaya hak kazanmıştır. 3 gün sürecek sempozyumda toplam 65 oturum yapılacak” dedi.

4-uluslararasi-projeden-uygulamaya-egitim-sempozyumu-001.jpg

UPUES’e Dördüncü Kez Ev Sahipliği Yapmaktan Büyük Mutluluk Duyuyoruz

Günlük yaşamda ve mesleki alanda yetenekli bireylerin yetiştirilmesinin yolunun eğitimden geçtiğini söyleyen NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, “Ülkemizin en eski eğitim fakültelerinden biri olan fakültemiz yıllardır bir yandan ülkemize nitelikli öğretmenler yetiştirirken diğer yandan öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine üst düzey katkılar sağlamakta. Fakültemiz, ulusal ve uluslararası düzeyde desteklenen pek çok projenin uygulanmasında üst düzey bilimsel faaliyetler içerisinde. Fakültemiz, çağdaş ve etkin öğretim metotlarının geliştirilmesi ve öğretiminde akreditasyon kurumlarınca tescillenmiş yüksek yetkinliğe sahiptir. Bununla birlikte Türkiye’nin dört bir tarafından gelen pek çok öğretmen de bu tür proje ve faaliyetlerin içerisinde etkin şekilde yer almakta. Bu bağlamda da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yılladır yoğun ve etkin bir iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu iş birliği faaliyetlerinden bir tanesi de UPUES. UPUES, eğitimciler tarafından yoğun katılımla takip edilen, öğretmenlerin bilimsel faaliyetlerini paylaştığı ülkemizin tek sempozyumudur. Ülkemiz için oldukça önemli bir faaliyet olan UPUES’e dördüncü kez ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her yıl 10’dan fazla farklı ülkeden, ülkemizin neredeyse tüm şehirlerinden ortalama 350 bildirinin sunulduğu ve beş binin üzerinde katılımcının yer aldığı UPUES’in ülkemize, şehrimize, tüm akademik ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye söyledi.

Sempozyum, Türkiye Yüzyılını Kuracak Bir Neslin Yetişmesine Vesile Olsun

4. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nun fayda ile maliyet kıyaslandığında çok orantısız şekilde çarpan etkisi oluşturarak fayda sağlayabilecek, olumlu sonuçları olabilecek bir çalışma olduğunu aktaran Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da, “Bu sempozyum, ilim Çin’de de olsa peşine düşülmesini tavsiye eden hadis-i şerifin arkasından gitme çalışması. Tebrik ediyorum. Sempozyumun hem yüksek ahlaki değerlere sahip hem de bütün bilimsel çalışmaların peşinden koşan Türkiye Yüzyılını kuracak bir neslin yetişmesine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konya eTwinning Konusunda Lider Bir Şehir

Konya’nın, eTwinning konusunda lider ve başarılı bir il olduğunu söyleyen Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi eTwinning İl Koordinatörleri Sorumlusu Tarık Kaya ise şu şekilde konuştu: “Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, eğitim teknolojilerinin Türkiye’deki tüm okullarda ve kurumlarda en uygun ve güncel imkanlarla erişim sağlanması, dijital teknolojilerin tüm bireylere ulaşması ile ilgili birçok çalışma yürütmektedir. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde 3 bin 500 bilgisayar laboratuvarı yenilemesi ve kurulumu gerçekleştirilecek. Bununla birlikte okullarımıza yenilikçi eğitim sınıfları kurulacak. Bu sağlanan imkanların okullarda ve kurumlarda öğretmenler tarafından daha verimli kullanılması amacıyla teknoloji odaklı öğrenme senaryoları geliştiriliyor. Eğitimde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve paylaşılması kapsamında projelerle yapılan farklı faaliyet ve uygulamaların paylaşılması ve yaygınlaştırılması çok kıymetli. Bu sempozyumda da bu imkânın sağlanması, öğretmenlerimizin elde ettikleri başarıların diğer meslektaşları ile paylaşılacak olması çok önemli. Özellikle Konya’nın eTwinning konusunda lider ve başarılı bir il olduğunu belirtmek isterim. Konya eTwinning faaliyetleri konusunda her zaman önde olan illerimizden. Örnek çalışmaların bu sempozyumda da devam edeceğini ve başarılı olunacağını düşünüyorum” diye ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.