Selçuk, Bilim İnsanlarını Bir Araya Getirdi

Selçuk, Bilim İnsanlarını Bir Araya Getirdi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından “12. Uluslararası Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi” düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) ile Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) katkılarıyla Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen 12. Uluslararası Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi’nde; Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) eski Başkanı Prof. Dr. Ali Barutçu, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun’un ardından kürsüye gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy konuşmasını gerçekleştirdi.

12.jpg

Türkiye Yüzyılı'na girerken birçok alanda dikkat çekici gelişmelere tanık olunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Bugün Türkiye, plastik cerrahi alanında dünyanın beşinci ülkesi konumunda. Selçuk Üniversitesi olarak eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerinde önemli adımlar attık. Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine ev sahipliği yaparak sağlık bilimlerine büyük önem veriyoruz. Bu fakültelerin varlığı aynı zamanda halk sağlığına bütünsel bir yaklaşıma olan bağlılığımızı da yansıtıyor. Sağlıkta ileri teknolojilerin dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Yenilikçi eğitim yöntemleri alanında önemli yatırımlar yaptık. Sanal gerçeklik teknolojisiyle donatılan Simülasyon Eğitim Merkezimiz, öğrencilerin tıbbi operasyonları benzeri görülmeyen bir gerçeklikle uygulamalarına olanak tanıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, kadavra ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve tıp pratisyenlerimize uygulamalı deneyim kazandırarak onları modern sağlık hizmetlerinin zorluklarına ve fırsatlarına hazırlıyor.” diye söyledi.

13.jpg

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kongre öncesi 10 eğitimci, canlı ameliyatlar ve kurslarla dünyanın farklı ülkelerinden gelen 30’un üzerinde doktora eğitim verdi. 12. Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi’nde katılımcılara estetik ve plastik cerrahiyle ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgiler aktarıldı. İngilizce düzenlenen kongrede, canlı ameliyatlar ve uygulamalarla katılımcılara pratik bilgiler de verildi. Kongre kapsamında Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan'ın katılımıyla Türk Cumhuriyetleri Plastik Cerrahi Zirvesi de yapıldı.

14.jpg

13 Balkan ülkesi ve Orta Asya Cumhuriyetlerinden bilim adamlarının katılımıyla bu yıl on ikincisi düzenlenen kongreye Türkiye ikinci kez ev sahipliği yapıyor. 40 oturumun yapılacağı kongrenin bir günü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde canlı ameliyatlar ve canlı kurslar, üç günü de dört salonda oturumlar şeklinde planlandı. 400'e yakın bilim adamının katılacağı ve 300’ün üzerinde bildirinin sunulacağı kongre kapsamında Konya kültürünü tanıtmak amacıyla sosyal programlar ve şehir turları da planlandı. Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin bu yıl federasyon haline getirilerek daha aktif çalışması sağlanacak. Türkçe Konuşan Ülkeler Plastik Cerrahları Derneği kurulumu için de Konya ev sahipliği yapacak. Kongre 16 Eylül'de sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.