Selçuk Üniversitesinde sivil havacılık ve uzay bilimleri konuşuldu

Selçuk Üniversitesinde sivil havacılık ve uzay bilimleri konuşuldu

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından 2. Uluslararası Havacılık ve Uzay Bilimleri Konferansı düzenlendi.

Konferansa katılan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Çınar, Türkiye’deki havacılık potansiyeline dikkat çekerek öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, dijital dönüşümde güçlü reflekse sahip ülkelerin geliştiğini, Selçuk Üniversitesinin bu anlamda öğrencileri ve mezunlarıyla dinamik bir güç olduğunu kaydetti. Savunma sanayisinin önemine değinen Soydal, “Türkiye savunma sanayisi ve sivil havacılık alanında da çok büyük bir ivme kazandı. Çünkü Türkiye, stratejik konumu itibarıyla güçlü olmak zorunda” dedi.

thumbnail-selcuk-universitesinde-sivil-havacilik-ve-uzay-bilimleri-konusuldu-5.jpg

Kendisi de Selçuk Üniversitesi mezunu olan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Çınar ise Türkiye’nin, dünyanın en çok destinasyonuna uçuş gerçekleştiren uçak filosuna sahip ülke olduğunu aktardı. Çınar, “Türkiye, yalnızca Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük ve günlük en fazla hava trafiği olan bir havalimanına sahip değil, aynı zamanda bu anlamda dünya lideri. Ne Paris ne de Madrid Havalimanı, bizim havalimanlarımızın yakınından bile geçemez. Fiziki olarak farklılıklarımız, üstünlüklerimiz var. Havacılık emniyeti ve konforu noktasında da üstünlüklerimiz var. Türkiye olarak havalimanlarımızla, havayolu şirketlerimizle dünyanın önde gelen ülkeleri arasındayız. Türkiye, uçuş ağları yönünden de çok kritik bir hava sahasına sahip” ifadelerini kullandı.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün de havacılık konusunda bütün ülkeler arasında büyük bir yarış olduğunu belirterek “Türkiye, sivil havacılık ve savunma teknolojisinde çok iyi bir yerde. Amacımız, Selçuk Üniversitesini havacılık alanında bir merkez haline getirmek” şeklinde konuştu.

Konferansa çevrim içi (online) katılan Airbus D&S Sistem Mimarı Dr. Hakan Gürkan da “Otonom Hava Araçlar: Gelecek, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik” başlıklı sunum yaptı.

Havacılık ve uzay bilimleri alanındaki yeni bulgular ve uygulamaları tartışmak; bilim insanları, araştırmacılar ve sektör profesyonelleri arasında etkileşimi arttırmak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Havacılık ve Uzay Bilimleri Konferansı, 8 Kasım’da sona erecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.