KONİAD, KİŞİNEV’DE İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

KONİAD, KİŞİNEV’DE İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Konya Sanayici ve İş insanları derneği KONİAD 21-25 Nisan arasında gerçekleşen Moldova-Türkiye iş gezisi kapsamında Başkent Kişinev'de bulunan başbakanlık binasındaydı.

Başbakanlık binasında Moldova Ekonomi ve dijitalizasyon Bakan Yardımcısı Viorel Garaz, Tarım ve Gıda Sanayisi Bakan Yardımcısı Vasile Şarban, Kültür Bakanı Yardımcısı Andrei Chistol ile çeşitli oda ve topluluk önderlerinin ev sahipliğinde KONİAD heyetiyle Moldova-Türkiye arasındaki ticaret, yatırım ve dostluk bağlarının gelişimi ve geleceğiyle ilgili bir toplantı düzenlendi. ,

koniad-moldovada.jpg

Hükümet yetkilileri ve KONİAD delegasyonu arasındaki uzun müzakerelerin ardından KONİAD Başkanı Mustafa Balta bakan yardımcıları ve oda başkanlarına Konya iş dünyası adına hediyelerini takdim etti.

koniad-moldovada-002.jpg

MOLDOVA EKONOMİSİ VE MEVCUT YATIRIM FIRSATLARI KONUŞULDU

Hediye takdimi akabinde KONİAD üyesi iş insanları ve Moldova'nın ileri gelen iş insanları arasında ikili ticari görüşmeler gerçekleştirildi. Başbakanlık binasındaki uzun görüşme ve sunum trafiği sonrasında KONİAD heyeti Türkiye Cumhuriyeti Kişinev büyükelçiliğindeki toplantısına geçti. Büyükelçi Uygar Mustafa Sertel'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda geçmişten günümüze Moldova ekonomisi ve mevcut yatırım fırsatları başta olmak üzere birçok konu ele alındı. KONİAD Başkanı Mustafa Balta'nın Konya iş dünyası adına büyükelçi Sertel'e hediye takdiminin ardından heyet, büyük elçinin de bizzat katılımıyla Kişinev şehir merkezinde akşam yemeğini yiyerek programı noktaladı.

koniad-moldovada-001.jpg

koniad-moldovada-003.jpg

koniad-moldovada-004.jpg

koniad-moldovada-005.jpg

koniad-moldovada-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.