Konyalı Şampiyonlara İtalyanlar Hayran Kaldı!

Konyalı Şampiyonlara İtalyanlar Hayran Kaldı!

İtalya’da Düzenlenen Dünyanın en büyük Ayakkabı Tasarım Fuarına Selçuk Üniversitesi öğrencileri “Turkish Emerging Designer” olarak damga vurdu.

Dünyanın ayakkabı tasarım merkezi olarak bilinen, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen ayakkabı tasarım fuarı 18 Şubatta başladı.

Dünyanın en büyük dört ayrı fuarının (Micam, Lineapelle, Theonemilano ve Mipel) bir araya gelmesiyle oluşan organizasyona Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü olarak katılım sağlandı. İDMİB tarafından Selçuk Üniversitesi öğrencileri için özel olarak tasarlanan standa ayakkabı tasarımı ve üretimi bölümü öğrencilerinin derslerde ürettikleri tasarımlar sergileniyor. Stand “Turkish Shoes” ve genç tasarımcılar “Turkish Emerging Designer” adıyla İtalya’da dünyaca ünlü tasarımcılarla buluştu.

ayakkabi-3.jpg

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun bu fuara 5 aydır dünyaca ünlü ayakkabı tasarımcısı Safa Şahin ile hazırlandıklarını, ürettikleri tasarımların ilk defa İDMİB’in katkılarıyla Milano’da gösterime çıktığını bu konuda desteklerinden dolayı Başkan Güven Karaca ve Hamdi Saraçkardeşler'e teşekkür ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Uzun, İtalya’da şu ana kadar standın büyük ilgi gördüğünü Konya ayakkabı sektörüne Selçuk Üniversitesinin önemli katkıları olacağını, tasarımların hikâyeleri anlatılırken özellikle Konya’nın vurgulandığını ve tüm tasarımların altında adres olarak Konya’nın gösterildiğini belirtti. Uzun, Bunun ilimizdeki ayakkabı sektörünün tanıtılmasında ve iş bağlantılarına önemli katkılar sağlayacağını dile getirerek, Ayrıca geçen hafta sonuçlanan 6. Detay yarışmasını da kazanan 6 yarışmacının 4’ünün Selçuk Üniversitesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü öğrencisi olduğunu ve artık tasarım konusunda Konya’mızın ve Üniversitemizin söz sahibi olduğunu söyledi. Yarışmadan sonra geçen 4 gün içinde 2 öğrencimize Türkiye’nin en büyük çanta üretim firmalarının teklifte bulunduğunu aktaran Uzun, “Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümümüz İstanbul ayakkabı ve çanta sektörü açısından da bir merkez haline geldi” dedi.

Konya Ayakkabıcılar Odasından yapılan yazılı açıklamada da “Konya Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu ve Konya Ayakkabı Sektörü adına sektörümüze bu gururu yaşatan şampiyon öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.