MEDAŞ'tan Ereğli'ye 156 milyonluk yatırım! Çalışmalar aralıksız sürüyor

MEDAŞ'tan Ereğli'ye 156 milyonluk yatırım! Çalışmalar aralıksız sürüyor

MEDAŞ, Konya'nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 156 milyon TL’lik yatırımı 2024 yılı sonuna kadar tamamlamak üzere. Çalışmalar hız kesmeden aralıksız devam ediyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen söz konusu yatırımlar ile elektrik altyapısının güçlendirilmesi, enerji hizmet kalitesinin artırılması, enerji arzında sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

SÜREKLİ ENERJİ İÇİN BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ)'den yapılan açıklamada Konya Ereğli ilçesine bağlı Yeniköy, Sazgeçit, Beyören, Kuzukuyusu, Aziziye, Akhüyük, Taşbudak ve Zengen mahallelerinde yapılan 15 milyon TL tutarındaki bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

MEDAŞ'tan yapılan açıklamanın devamı şöyle;

ALTERNATİF HATLAR GÜVENLİĞİ ARTIRIYOR

Bölgede elektrik şebekesini kötü hava koşullarından korumak amacıyla alternatif hatlar tesis ediliyor. Ereğli Devlet Hastanesi çevresinde gerçekleştirilen çalışmalarla 36 milyon TL’lik yatırımın son aşamasına gelen MEDAŞ, bu alternatif hatlar sayesinde kesinti sürelerini minimuma indirmeyi ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN ŞEBEKELER YENİLENİYOR

Geçmiş yıllarda kötü hava koşullarından etkilenen ve ekonomik ömrünü dolduran Taşbudak Bölgesi’nde elektrik şebekelerinin yenilenmesi için 105 milyon TL değerinde yatırım yapılıyor. Bu çalışmalar, bölgenin enerji altyapısını modernize ederek daha dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

Kaynak:konyaimza.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.