9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar buraya akın ediyor!

9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar buraya akın ediyor!

UNESCO'nun Dünya Kültürel ve doğal miras listesinde yer alan, Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde doluluk oranı yüzde 70'e ulaştığı açıklandı.

Turizmci Mehmet Dinler; “Haziran ayı yoğun talep gören aylardan birisi. Kurban bayramının 9 güne uzatılması ve Haziran ayı içindeki takvime denk gelmesi sebebiyle, yerli turist artışı beklentisi içindeyiz. Özellikle bayramın 2. gününden itibaren bir yoğunluk beklemekteyiz. Yurt içindeki misafirlerimizin öncelikli tercihi yaz dönemi olması itibariyle deniz kenarları olacaktır. Fakat Kapadokya bölgesinin Türkiye'nin ortasında olmasından dolayı doğu-batı, kuzey-güney hareketliliğinde misafirlerimizin birinci tercihi olmuştur" ifadelerini kullandı.

kapadokya-nevsehir-konyaimza.jpg

BAYRAMDA EN AZ YÜZDE 80 DOLULUK ORANI YAŞANACAK

Bayramda daha fazla doluluk oranına ulaşılacağını ifade eden Dinler, "Bu bayramda da böyle olacağını öngörmekteyiz. Haziran ayı bölgemiz için popüler olan aylardan bir tanesi. Şu anda konaklama sektörünün ortalaması yüzde 70 ve üzerindedir. Bayram döneminde son dakika rezervasyonları ile beraber Haziran ayını en az yüzde 80 dolulukla kapatacağımızı ön görmekteyim" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.