Başkan Karabacak: “15 Temmuz’da Milletimiz Vatan Toprağına Sahip Çıkmıştır”

Başkan Karabacak: “15 Temmuz’da Milletimiz Vatan Toprağına Sahip Çıkmıştır”

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkan Vekili Muharrem Karabacak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Karabacak yayımladığı mesajında, "Aziz Türk Milletimiz, 8 yıl önce vatan toprağına sahip çıkmıştır. O gece, Ülkemizde bir daha darbe yapılamayacağına tüm dünya tanık olmuştur. Türk milletinin vatanına, bayrağına ve demokrasisine olan bağlılığının en güçlü kanıtı olan o geceyi, hiçbir zaman unutmayacağız ve utturmayacağız” dedi.

Başkan Karabacak, Mevlâna Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik gününde vatandaşlara 5 bin adet Türk Bayrağı dağıtılacağını da duyurdu.

Darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde yazılı bir açıklama yapan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkan Vekili Muharrem Karabacak, “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde aziz milletimiz omuz omuza hareket ederek hain işgal girişimine karşı büyük bir direniş göstererek yeni bir destan yazmış, yürekleri vatan sevgisiyle çarpan Esnaf ve Sanatkârlarımız ise üzerine düşen görevi canını ortaya koyarak yerine getirmiş ve milli bir duruş sergilemiştir.

Üzerinden geçen 8 yıla rağmen yaşanan alçak girişime karşı öfkemiz kat be kat artmaktadır. Aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde büyük bir demokrasi zaferine imza atmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, devletimiz ve milletimizin ferasetiyle FETÖ’ye karşı kararlı bir duruş sergileyerek darbe girişimi bertaraf etmiştir. Milletimiz o gecede, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının tek bir karışına dahi göz dikenlere fırsat vermemiş ve yeni bir tarih yazmıştır.

Unutulmamalıdır ki, Aziz Türk Milleti, ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkmaya devam edecektir. Bu kahramanlık destanı, Türk milletinin vatanına, bayrağına ve demokrasisine olan derin bağlılığının en güçlü kanıtı olmuştur. O geceyi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız ve bu destansı mücadeleyi gelecek nesillere de aktaracağız. Milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik ruhu, Ülkemizin daima aydınlık yarınlara ilerleyeceğinin en büyük teminatıdır. Birlikte hareket ettiğimiz sürece, ülkemizde ve dünyada hiçbir güç, milletimizin iradesine ve birliğine zarar veremeyecektir.

Asırlar öncesinde olduğu gibi bugün de Aziz Milletimiz ve Ahilik geleneğinden ve kültüründen gelen Esnaf, Sanatkârlarımız da ülkesini ve devletini canı pahasına sahip çıkmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve hiçbir güç birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 8. yılında Esnaf ve Sanatkârımız adına, hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyoruz. Bu vesileyle, 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Mevlâna Meydanında gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz anma gününde vatandaşlarımıza 5 bin adet Türk Bayrağı dağıtacağız” diye söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.