Başkan Köksal; 24 Temmuz Basın Bayramınız Kutlu Olsun!

Başkan Köksal; 24 Temmuz Basın Bayramınız Kutlu Olsun!

Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Köksal; “Toplumun her kesiminde her meslek kolunda olduğu gibi şartlar basın için de her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Tüm zorluklara göğüs gererek özveri ile çalışan ve görevini başarıyla sürdüren, bizleri doğru, tarafsız haberlerle buluşturan basın emekçilerimize teşekkür borçluyuz.” dedi. Sözlerine devam eden Başkan Köksal şunları söyledi;

“BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR”

Basın üzerindeki sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nızı kutluyorum. Basın ne denli özgür olursa bilginin bireylere ve topluma ulaşması o denli kolay hale gelir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Basın, Milletin müşterek sesidir' ifadesi de basının toplumu aydınlatması açısından basın emekçilerinin ne kadar önemli bir görev üstlendiğinin en açık göstergesidir.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, basın özgürlüğü ve demokrasi adına önemli bir dönemeç olmuştur. Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Çünkü basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli kurumların başında gelmektedir. Bu nedenle ancak bilgiye ve habere kolay ulaşabilen toplumlarda gerçek anlamda bir demokrasiden söz etmek mümkün olabilir.

Bu önemli ve anlamlı günde, kalemini demokrasi, insan hakları, barış, adalet ve halkın çıkarları için kullanan, hemşehrilerimizin doğru haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan, mesai gözetmeksizin fedakârca çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

thumbnail-24temmuz-kare-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.