Konya ile Ukrayna işbirliği

Konya ile Ukrayna işbirliği

Konya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONİAD) ve Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Ankara’da, iki Ülke arasındaki iş insanlarının ticari işbirliğini geliştirme temalı toplantı düzenledi.

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve KONİAD' ın geçtiğimiz gün Ankara’da düzenlediği programda, Ukrayna ve Türkiye iş dünyası bir araya geldi. İki ülke arasındaki iş insanlarının ticari işbirliğini geliştirme temalı toplantıya, Ukraynalı iş insanları ve iş dünyasından temsilciler çevrimiçi bağlandı. Konyalı iş insanları ve Ukrayna iş dünyasının bir araya geldiği toplantıda, Rus saldırganlığının yarattığı zararların giderilmesi ve ikili işbirliğinin geliştirilmesi yolları ele alındı. Programa, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Konya Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Balta, Ukrayna’nın Konya Konsolosu Andriy Bilık, Ukrayna İthalatçılar ve İhracatçılar Kurulu Başkanı Oleksiy Liyaşenko, Harkiv Bölge Askeri Yönetimi Başkanı Mıhaylo Harnam, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Anya Liyubıma, Konya Ukraynalılar Derneği Başkanı Alina Parasey Göçer ve çok sayıda Ukrayna ile ekonomik işbirliğini geliştirmek isteyen Konyalı iş insanları katıldı.

“Birleşerek büyük bir güç haline geleceğiz”

Konya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONİAD) Başkanı Mustafa Balta program çerçevesinde yaptığı konuşmada, “Bugün burada bulunma sebebimiz birleşerek büyük bir güç haline gelebilmektir. Yapılacak olan anlaşmalar ile ya da ön görüşmeler ile ilk önce Türkiye ve akabinde bütün dünya Konya’nın Ukrayna ile yapacağı ticarete şahitlik ve eşlik etmiş olacaktır” dedi.

“Konya’dan ilgi görüyoruz”

Hediye takdiminin ardından Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Büyükelçi Bodnar, “Konya’nın Ukrayna ile işbirliğinde önde geldiğini belirtmek istiyorum. Bugün, bizimle birlikte bu salonda iş insanları ve üreticiler dahil olmak üzere Ukrayna ile ilgilenen herkes yer almaktadır. Aynı zamanda, Harkiv bölgesi başta olmak üzere çeşitli Ticaret ve Sanayi odalarından Ukraynalı dostlarımız aramıza çevrimiçi bağlanıyor onlara selamlarımı iletiyorum. Ukrayna’nın şu anda desteğe ve işbirliğine ihtiyacı var ve Konya’dan uzun süredir bu ilgiyi görüyoruz. Ukrayna’nın bugün en büyük görevi, yeniden imar çalışmalarıdır” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.