Öksüz ve yetim kız çocukları için “Hayata El Ele” programı başlıyor

Öksüz ve yetim kız çocukları için “Hayata El Ele” programı başlıyor

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle “Hayata El Ele” projesinin programı başlıyor.

Gönül Bağı Eğitim Kültür Dayanışma Derneği ve destekçileri, öksüz ve yetim kız çocukları için “Hayata El Ele” programını başlatıyor.

Gönül Bağı, programın misyonu kapsamında Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün de desteğiyle kız çocuklarının yaşam boyu destekçisi olma vizyonuyla onlara gelişim ve istihdam imkânları yaratacak. Bu çocukların; haklarının bilincinde, sağlıklı, güçlü, özgüvenli, üreten, değer yaratan, sorumlu bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak amacıyla, onlara sosyo-ekonomik açıdan önleyici, koruyucu ve iyileştirici çözümler sunulacak. Aynı zamanda eğitime erişim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanacak.

Gönül Bağı, meslek sahibi olabilmelerine ve eğitim hayatından sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerine destek olmayı amaçlıyor. Lise eğitimi alan kızlar için mentorluk programları geliştirilerek liseden sonraki tercihlerini daha bilinçli şekilde yapmaları sağlanacak.

haber-2-001.jpg

HİLAL ŞIK: ‘GELECEK NESİLLERİMİZİN YARINLARA UMUTLA BAKMASI İÇİN YAŞAM BOYU YANLARINDAYIZ’

“Hayata El Ele” programıyla ilgili bilgi veren Gönül Bağı Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hilal Şık, şunları söyledi: “Gönül Bağı olarak toplumun iyiliği için önceliğimiz, gelecek nesillerimizi cesaretlendirmek ve onlar için değer yaratmaktır. Yıllardır her adımımızı, sürdürülebilir değer yaratma modelimizin ışığında bu doğrultuda atıyor; gelecek nesillerimiz için çalışıyoruz. Ayrıca, yılsonuna kadar devam etmesini hedeflediğimiz programımız kapsamında kızlarımızın, gelişim ve istihdam imkânları yaratacağız. Gelecek nesillerimizin yarınlara umutla bakması için Gönül Bağı olarak yanlarındaki güç olmaktan ve elimizden gelen katkıyı sağlamaktan mutluluk duyacağız.”

Başkan Şık: “Paydaşlarımız ile yıllardır devam eden iş birliğimizi, katmanlı bir sosyal sorumluluk programıyla daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mihvalde derneğimizin yönetimine, destekçilerine ve profesyonel ekibimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.