Sahurun ve iftarın Vazgeçilmezi Tahinli Pideye Yoğun İlgi

Sahurun ve iftarın Vazgeçilmezi Tahinli Pideye Yoğun İlgi

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyen Konya’nın geleneksel lezzeti olarak ünü ülke sınırlarını aşan Tahinli Pide; Eşsiz lezzeti, tok tutması, enerji deposu olması ile Ramazan ayında vatandaşlardan ciddi talep görüyor.

Yarım Asırdır Konya ‘da Tahinli pide üretimi yapan Kadınhanlı Mehmet Usta Tahinli pideleri İkinci Kuşak İşletmecisi Fatih Yemenici, Tahinli pide üretimimize dün oruç arifesinde yoğun bir çalışmayla başladık, Meşhur lezzetimize Türkiye’nin çok sayıda yerinden ilgi oldukça fazla dedi.

22.jpg

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyen Konya’nın geleneksel lezzeti olarak ünü ülke sınırlarını aşan Tahinli Pide; Eşsiz lezzeti, tok tutması, enerji deposu olması ile Ramazan ayında vatandaşlardan ciddi talep görüyor.

66-001.jpg

MEHMET USTA TAHİNLİ PİDE’Yİ KONYALIYA SEVDİRDİ

Konya’nın İlçesi Kadınhanı’nda sevilerek tüketilen ama o yıllarda Konya Merkez de çok bilinmeyen tahini pideyi Konya’da etliekmek salonu da olan Merhum Mehmet Yemenici Usta 1973 yılında ilk olarak üretti. Şimdi ise Mehmet Usta’nın oğlu Fatih Yemenici bu meşhur lezzeti geleceğe taşımak için her yıl istikrarlı bir şekilde üretimi sürdürüyor. 50 yıldır Konya’da aynı yerde üretilen ve satılan tahinli pide her yaştan insanımız tarafından beğenilerek tüketiliyor.

44.jpg

AYNI KALİTE, AYNI LEZZET

Kaliteden hiç taviz vermediklerini söyleyen ve Tahinli pide üretimi hakkında bilgiler veren Kadınhanlı Mehmet Usta Tahinli pideleri Örnek Lokantası Sahibi Fatih Yemenici, “ Babam Merhum Mehmet Yemenici Usta’dan devraldığım bayrağı en iyi şekilde taşıyorum. İş yeri adresimizdeki istikrarı ürünlerimizin kalitesinde de gösteriyoruz. Ürünlerimizi tedarik ederken aynı ürün ve kaliteli olmasına dikkat ederiz. İşçiliğimiz ve pişirmemiz ile aynı şekilde insanımıza en güzel tahinli pideyi yedirmek için gayret ediyoruz. Kaliteden hiç taviz vermedik. Aynı kalite ve aynı lezzeti müşterilerimize sunuyoruz ” dedi.

77-001.jpg

RAMAZAN AYI BOYUNCA HER GÜN AÇIĞIZ

Ürün çeşitliği hakkında da bilgi veren Fatih Yemenici, “Ürün çeşitliliğimiz geçen yıllarla aynı sade, cevizli, tereyağlı cevizli, kaymaklı cevizli, antep fıstıklı tereyağlı çeşitlerimiz mevcut Tahinli pidemiz hem tuzlu hem de tatlı olarak tüketildiği için şerbet satışımızda var. Ramazan ayı boyunca her gün açığız. Tahinli pidemizi günlük üretip aynı gün satışını yapıyoruz. Sabah namazı ile başlayan üretimimiz ile birlikte satışımız iftara yakın saatlere kadar devam eder. ”diye söyledi.

55.jpg

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE GÖNDERİYORUZ

Konya’nın geleneksel lezzeti olan Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği tahinli pidemize şehir dışından da oldukça fazla talep var diyen Fatih Yemenici, “Diğer şehirlerimizde çok sayıda hemşehrimiz var. Her yıl şehir dışındaki hemşehrilerimiz talep eder ayrıca Konya da ki vatandaşlarımız şehir dışındaki yakınlarına hediye olarak gönderir. Tabi ki yarım asırdır bu işi yaptığımız için Konyalı olmasa da Tahinli pidemizi daha önce bilen ve her yıl talep eden çok sayıda müşterimiz var. Tahinli pidemizi Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderebiliyoruz. Siparişleri telefonla veya bizzat burada gelip şehir dışına göndermek isteyenler siparişlerini verebiliyorlar. Kargo ile hafta içi gönderebiliyoruz. Daha önce Yurt dışına da gönderdik. İnsanlar kendiler gidecekse yurt dışına da gönderiyoruz ” diye konuştu.

00.jpg

HER PERŞEMBE ÜRETİMİMİZ VAR

Yemenici, “ Tahinli pidemiz Ramazan ayında büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı sonrası da soran çok olduğu için yaklaşık on yılı aşkındır Ramazan ayı haricinde de haftanın her perşembesi tahinli pidemizi üretip satışını yapıyoruz. Biz zaten Ramazan ayı haricinde de 11 ay lokanta olarak hizmet veriyoruz. Örnek Lokantası olarak etliekmeğimiz de çok beğenilir. Lokantamızda etliekemek, bıçak arası, börek ve ızgara çeşitlerimiz mevcut. Yerimiz Kayalıpark, Ptt arkası, Ulusoy İş Hanı İçerisinde bulunuyor. İş yerimizi bilmeyen, buraya gelmemiş olan tüm misafirlerimizi beklerim.” diye söyledi.

33.jpg

Fatih Yemenici, Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice ramazanlar geçirmeyi Allah nasip etsin niyazıyla sözlerine son verdi.

.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.