Sarıcalar'da Dev Çatlakları Görenler Gözlerine İnanamadı

Sarıcalar'da Dev Çatlakları Görenler Gözlerine İnanamadı

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Sarıcalar Mahallesi’nde dev çatlaklar oluştu. Açıklamada bulunan Muhtar Hacı Ali Bezirci: “Geçmişte mahallemizde böyle çatlaklar hiç görmedik. Buradan geçen fay hattı veya burada geçmiş dönemden kalan bir tünel olabilir.”

Dünyada ve Türkiye’de; son dönemlerde sayısı oldukça artan; deprem, sel, yangın, erozyon gibi doğal afetler hayatı olumsuz etkiledi. 6 Şubat 2023’te yaşanılan Kahramanmaraş Merkezli depremler ile oluşan derin fay hattı kırıkları görenleri hayrete düşürmüştü. Fay hatlarının kırılması ile oluşan bu derin ve uzun çatlakların, daha küçük ama bir benzeri de Konya’nın Merkez İlçesi, Selçuklu Sarıcalar Mahallesinde görüldü.

saricalar-1-001.jpg

Yetkililere Haber Verildi

Selçuklu İlçesi Sarıcalar Mahalle Muhtarı Hacı Ali Bezirci, Uzunluğu 300 – 350 metre olan ve yer yer dört metre derinliğe ulaşan çatlak ve kırıkları görür görmez yetkili mercilere haber verdiklerini söyledi.

Sarıcalar Muhtarı Hacı Ali Bezirci, “Sarıcalar Mahallemiz Selçuklu İlçemize bağlı, Konya’ya 25 Kilometre mesafede, Ankara Yolu ile İstanbul yolu arasında, Konya - Ankara karayoluna daha yakın lokasyonda bulunmaktadır.” dedi.

haci-ali-bezirci-002.jpg

Eski Bir Tünel Olabilir

Araziyi eken arkadaşların haber etmesi sonucu çatlaklardan haberimiz oldu diyen Muhtar Hacı Ali Bezirci, “Çatlakların yakın bir zaman da oluştuğunu biliyoruz. Araziyi incelediğimizde üç, dört yerde 350 metre gibi bir uzunluğa sahip çatlaklar var. Çatlakların belli yerlerde derinlik kazandığını gördük. Burası ekili bir arazi. Karapınar’da sıkça görünen ve yer altı sularının çekilmesi ile oluşan obruklar gibi bir obruk bizim bölgemizde yok. Bu çatlakların neden oluştuğu ile ilgili her hangi bir bilgimiz bulunmuyor. Mahallemiz eski bir yerleşim yeri. Geçmişte mahallemizde böyle çatlaklar hiç görmedik. Buradan geçen fay hattı veya burada geçmiş dönemden kalan bir tünel olabilir.” diye söyledi. Jandarma, Belediye, Tarım ve Ziraat Odaları gibi birçok kuruma bilgi verdiklerini söyleyen Bezirci, Yetkililerin bölgeye gelerek çalışma yapmasını, çatlakların neden oluştuğu konusunda araştırma yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

catlaklar-4.jpegcatlaklar-3.jpeg

catlaklar-2.jpeg

(İMZA ÖZEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.