Toprağa ilgi arttı

Toprağa ilgi arttı

Uzun yıllardır vatandaşlara hobi bahçesi, arsa, tarla yatırımı fırsatları sunan Yunus Emre Tam son dönemlerde gerçekleşen ekonomik dalgalanmayla insanların toprak yatırımına ilgisinin oldukça arttığını söyledi.

Toprak yatırımı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Yunus Emre Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Tam; “Yunus Emre Gayrimenkul olarak yatırım arazilerimiz, hobi bahçelerimiz ve tarımla alakalı tarlalarımız üzerinde çalışıyoruz. Bunlarla alakalı Ankara da konut imarlı arsalarımız, Karaman yolu üzerinde sanayi, ticari imarlı arsalarımız, Çanakkale bölgesinde deniz manzaralı yalı bahçelerimiz ve yine Konya’da hobi bahçelerimiz, Çayırbağı bölgesinde ve Hatunsaray bölgesinde de tarlalarımız mevcut. Bunların satışlarını katagorize ederken özellikle bu son dönemde yaşamış olduğumuz artışlar nedeniyle tarlaya olan ilgi oldukça fazla. Toprak fiyatları da arttı ve yatırımcısına kazandırdı. Şu anda en düşük 5 bin lira peşinat ve bin lira taksitle vatandaşlarımızı tapu sahibi yapıyoruz. Mesela geçen yıl 20 bin lira’ ya, 5 bin lira peşinat ayda 500 lira taksitle satmış olduğumuz bir yerin bugün müşterimiz 12. taksitini ödüyor. Bu zamana kadar bize toplam 11 bin lira ödemiş daha bize 9 bin lira borcu olan birinin şu anda aldığı toprağın değeri 35 bin lira oldu. Yani müşterimiz yüzde 90 artış ile daha borcunu bitirmeden kara geçti. 11 bin lira ödedi 35 bin liralık bir yatırımın sahibi oldu” dedi.

Ev yerine toprak alıyorlar

Her bütçeye uygun insanımız toprak sahibi olabilir diyen Yunus Emre Tam, “Ev almak isteyenler artık toprağa arsaya yöneldi. Taksitle ev sahibi olmak isteyenler ve taksitle birikimlerini değerlendiren vatandaşlar eskiden biriken parası ile ev alabiliyordu. Eskiden insanlar 200 bin liraya ev alabilirken. Şu anda 1 milyon liranın altında ev almak hayal oldu. Dijital paralara da güven yok. Bu yatırımlardan ağzı yanan vatandaşlarımız, sanal yatırımda olanlar gerçek, reel yatırım olan toprağa yöneldi. Döviz yatırımı yapanlarda döviz ve altında uzun vadeli bir değerlenme olunca tarla toprak almak daha karlı hale geldi. Çayırbağında bin tl olan olan bir yatırım 10 yıllık süreçte 400 bin lira oldu. Yani 10 yıllık süreçte bire dört yüz katladı. Toprak tüm yatırım araçlarını solladı. Altın bire 10 -15 kat, döviz 10 15 katladı. Toprak bire yüz, iki yüz, dört yüz, beş yüz katlıyor. Toprak, çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz güvenilir bir liman” diye söyledi.

” diye söyledi.

Her keseye uygun toprak var.

Yunus Emre Tam, “Her bütçeye uygun yatırım arazimiz var. Toprak üzerine yatırım danışmanlığı yapıyoruz. Herkesin toprağı olsun, ödemesi kolay olsun sloganımızla 12 yıldır toprak satışı yapıyoruz. Burada belirtmek istediğimiz önemli husus her bütçeye uygun yatırım. Sadece parası çok olan, toprakla alakalı yatırım yapmakta isteyen milyon milyon yatırım yapacak yatırımcı değil, Bir fabrikada çalışan kardeşimizde bizden toprak alabilir. Küçük birikimlerle tapu sahibi olunabilir. Herkese, her keseye uygun yerlerimiz var. Taksitle sattığımız için de insanlar küçük yatırımlarla tapu sahibi oluyor. Müşterek ve hisseli tapularımız mevcut. Tapularını hemen teslim ediyoruz. Bu konuda güvenli bir alışveriş zaten uzun yıllardır bizlerin yaptığı işi ne denli istikrarlı yaptığımızı yüzlerce müşterimiz söylüyor. Bugün Konya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden insanlar referansla bizleri buluyor. Yatırım yapmak isteyen veya Hobi bahçelerimizden istifade etmek isteyen vatandaşlarımızı en uygun yatırıma yönlendiriyoruz.” dedi.

Toprak kat kat kazandırıyor

Tam, Profesyonel bir ekibimiz var tarla, arsa, bahçe satışımızın yanı sıra, danışmanlık hizmeti veriyoruz. Diğer gayrimenkullerimizle alakalıda Fabrikalarla alakalı Mükremin bey, daire ve dükkanlarla alakalı Semih bey, Ticariye bakan Emre bey ile birlikte bu iş en güzel şekilde yönetmeye gayret ediyoruz. Son olarak Vatandaşlarımızın; Dedelerimizden, nenelerimizden, babalarımızdan görmüş olduğumuz bugüne kadar hiç kaybettirmeyen, gerçek reel yatırım olan toprak yatırımı yapmalarını her fırsatta mutlaka üzerine basa basa söylüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.