“Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu” düzenlendi

“Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu” düzenlendi

Selçuk Üniversitesinin de paydaşı olduğu "Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu" sona erdi. Sempozyum; hukukçuları, bilim insanlarını, öğrencileri, hukuk eleştirmenlerini bir araya getirdi.

Selçuk Üniversitesi, Akademik Platform ve Hukukun Üstünlüğü Derneği tarafından düzenlenen, Konya Büyükşehir Belediyesince de desteklenen ve “Güncel Hukuki Meselelere Çözüm Arayışları” temasıyla hazırlanan "Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu", Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Hukukun Üstünlüğü Derneği Başkanı Av. Yaşar Cumhur, “Sempozyuma, çok yoğun bir iştirak oldu. Hocalarımız, gelen tebliğleri seçmekte zorlandı. Çok kaliteli tebliğler geldi.” dedi.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Remzi Gören, “Türkiye’de neden bir Uluslararası Hukuk Üniversitesi kurulmasın? Bütün insanlığın belki kurtuluş reçetesini yazabileceğimiz bir formata dönüşebilir burası. Böyle bir hayra hizmet etmiş oluruz.” diye konuştu.

thumbnail-uluslararasi-mukayeseli-hukuk-sempozyumu-duzenlendi-4.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da “Prof. Dr. Remzi Gören Hocamızın bahsettiği üniversite konusunda yaklaşık 11 – 12 yıldır bir Kızıl Elma hedefi doğrultusunda adımlar atmaya çalıştık. Konya’da bir üniversite hayalimiz, Kızıl Elmamız var. Epey yol aldık.” ifadelerini kullandı.

thumbnail-uluslararasi-mukayeseli-hukuk-sempozyumu-duzenlendi-2.jpg

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Ülkemiz, özellikle son yirmi yılda yapılan reformlarla yargı bakımından büyük bir ilerleme kaydetti. Ancak iyinin her zaman daha iyisinin olabileceğini de unutmamalı, erişilen seviyenin bizi rehavete sevk etmesine de izin vermemeli. Gerek hukukun üstünlüğü ve gerek hukuk devleti konusunda standartların daima daha yukarıya taşınabileceğini de akılda tutmalı ve bu uğurda çalışmayı asla bırakmamalıyız. Bu itibarla bugünkü sempozyum gibi etkinlikleri, tartışmaları derinleştirmek ve yeni ufukları keşfetmek adına son derece önemli buluyorum. Adalet Bakanı çıkarmış bir Hukuk Fakültesini bünyesinde barındıran bir Üniversitenin rektörü olarak Fakültemizin çalışmaları ve ülkemizdeki itibarıyla iftihar ettiğimi de ifade etmek isterim.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da “İslam dünyasının durumu ortada. Önce kendi kendimize bakmamız gerekiyor. Zalimden medet bekleyemeyiz. Kundakçıdan itfaiyeci olmaz.” şeklinde konuştu.

thumbnail-uluslararasi-mukayeseli-hukuk-sempozyumu-duzenlendi-1.jpg

Marmara Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Murat Şimşek’in moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda konuşan Medipol Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, “Yahudilerin tarih boyunca İslam dünyasında kötü muameleye maruz kaldığı söylenemez. Biz hala Batı’dan merhamet bekliyoruz. Hakka, hukuka saygı bekliyoruz. Zalimden adalet beklemek mümkün değil. Mazlumların daha dikkatli, daha güçlü olması gerekir. İslami değerlere dayanan ve günün ihtiyacına cevap veren bir hukuk ortaya konmadan İslam’ın din ve değerler bütünü olarak varlığını uzun süre korumasının mümkün olmayacağını düşünüyorum. İslam hukukunu tarihi bir miras olarak tozlu raflarda bırakmanın İslam dini ve değerleri için büyük bir tehlike teşkil ettiğini bilmek durumundayız. Sempozyuma katkıda bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Konya Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

15 oturumda gerçekleşen sempozyumda 70 tebliğ sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.