Vali Özkan: 15 Temmuz; İnsanlığın vicdanı, sivil direniş ve demokrasinin zaferidir!

Vali Özkan: 15 Temmuz; İnsanlığın vicdanı, sivil direniş ve demokrasinin zaferidir!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü nedeniyle Konya Valisi Vahdettin Özkan bir mesaj yayınladı.

Vali Vahdettin Özkan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Vali Özkan; “15 Temmuz günü; milli birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, güçlü direnişin destanlaştığı, insanlık tarihinde eşine ender rastlanan ibretlik bir mücadelenin günüdür.

15 Temmuz gecesi; insanlarımızı esir almak isteyen karanlık bir grup, meşru iktidarı düşürmek için millettin emanet ettiği silahları milletine doğrultmuş, kendi meclisini ve devletin kurumlarını bombalamaktan çekinmemiştir. Manevi değerlerimizi saltanatlarına basamak yapan bu bürokratik zehirli zihniyetin hesaba katmadığı şey şanlı tarihinde destanlar yazan milletimizin vicdanı, inancı, cesareti ve marifetiydi.

Türkiye tarihinin önemli kırılma noktalarından biri olan 15 Temmuz direnişi; Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, milletimizin tevhid, bayrak, vatan hassasiyeti ve şuuru ile kazanılmış bir milli irade zaferidir. Bu değerlerle kalbi çarpan binlerce vatan evladının onurlu mücadelesi geceye damgasını vurmuş, tüm planlara rağmen vatandaşlarımız tek yumruk olarak milli bir şuurla birleşmiş, FETÖ’cü hainleri kahramanlık destanıyla bozguna uğratmıştır.

Bu yıl düzenlenen 15 Temmuz Anma Etkinliklerinin ana teması olan “Milletin Zaferi”ne hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu zafer demokrasiye zarar vermeye yeltenen tüm teşebbüslere karşı ilham olacaktır.

Bu akşam direnişin ve milli müdafaanın gururunu yaşarken meşum gecede medeniyet değerlerimiz ve demokrasi uğruna canını siper eden tüm kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ruhunun daim olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.