No Touch Sistemleriyle Kişiye Uygun Lazer Tedavisi

No Touch Sistemleriyle Kişiye Uygun Lazer Tedavisi

Göz hastalıklarının teknoloji ile adım adım ilerleyen bir bölüm olduğunu belirten Op. Dr. Yavuz Özpınar, ‘’ Teknoloji ilerledikçe göz hastalıklarındaki cerrahiler daha da başarılı hale gelmeye başladı.

Özellikle lazer sistemleri her geçen yıl daha da ilerleme kaydederek, 5 yıl öncesine göre bile çok ivme kazandı. Eskiden lazer operasyon için uygun görülmeyen hastalarımıza günümüzde rahatlıkla operasyon önerebiliyoruz. Artık yeni nesil dünyaya aracısız bakmak istiyor. Gözlük ya da lens kullanmak istemiyor ’’ dedi.

Özel Medicana Konya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yavuz Özpınar, lazer tedavisinde 5 yıl önce uygun olmadığı için kabul edemediğimiz hasta gruplarında, bugün teknolojinin gelişmesiyle başarılı sonuçlar almaya başladıklarını vurguladı. Özpınar, ‘’Lazer sistemlerinin atım saniyeleri, başarı oranları eskiye göre çok fazla arttı. Kornea kalınlığı ince olan hastaları eskiden uygun bir cerrahi ile tedavi edemiyorduk. Artık yeni ‘No Touch’ sistemleriyle çok daha başarılı bir şekilde tedavi edebilir olduk. Aynı şekilde yüksek numaraları olan hastalarda da lazer cerrahisini başarılı bir şekilde yapar hale geldik. Kişiye uygun lazer tedavisi yöntemleriyle yüksek astigmatları tedavi edebiliyoruz. Hastanemize başvuran hastaların lazere uygunluğu yeni yöntemlerle çok yüksek oranda.’’ diye ekledi.

Göz kırma kusurlarında en önemli kısmın hastanın öyküsü olduğunu kaydeden Op. Dr. Yavuz Özpınar, ‘’ Aslında cerrahi muayene çok kısa sürer. Lazerde ilk baktığımız nokta göz yapısının lazere uygun olup olmadığıdır. Lazer cerrahisine uygunluğu olmasa bile refraktif cerrahi seçeneklerini değerlendiririz. Tedavisi olmayan göz kusuru neredeyse yok. Kişinin yaşam tarzına göre de lazeri çeşitlendirebiliriz. Aktif spor hayatının içerisinde olan, tozda, güneşte çalışan, ekran başında çalışan ya da hastanın yaşına göre şekillendirebiliyoruz. Lazer tek tip bir tedavi yöntemi değil. Kişinin yaşam tarzına, numarasına ve göz yapısına göre detaylı testler sonrasında karar verilen cerrahi işlemler bütünüdür. Hasta ile kurulan iletişim çok önemlidir. Operasyon öncesi hastaya tüm ayrıntılar anlatılır. Çeşitli camları kullanarak lazer sonrası nasıl göreceği gösterilir. Hastanın öyküsüne göre cerrahi operasyona hasta ve doktor birlikte karar vermelidir.‘’ diye konuştu.

Göz sağlığının aynı zamanda genel vücut sağlığını ölçen bir organ olduğunu belirten Özpınar, ‘’Aslında lazer öncesi yaptığımız muayenede gözü detaylı olarak muayene ederiz. Hem göz kırma kusurlarını hem de başka bir hastalık varsa, onlarda tespit edilir. Lazer gözlükten kurtarmak için yapılır ama bazı durumlarda başka hastalıkları da tedavi edici noktaları olur. Çok kısa süren cerrahi müdahalede de hepsi düzeltilir. Burada hekimin bütün durumları değerlendirip doğru karar vermesi çok önemlidir. Bunun için de hekim bilgisi ve tecrübesi işin bel kemiğidir.‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.