Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu ile yayıncılık alanının ve bu alandaki mesleklerin, gençlerin kariyer planlamalarının bir parçası hâline getirilmesi amaçlanıyor.
Konya Taş Bina Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende ilk olarak kürsüye gelen Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney, ajansın çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
“TÜRKİYE, YAYINCILIK ALANINDA DÜNYADA İLK 10’DA YER ALIYOR”
Türkiye’de yayıncılık sektörünün önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, “Perakende pazar büyüklüğü ve basılan başlık sayısı bakımından Türkiye, dünyada ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Bu başarının sürdürülebilir olması için en önemli etkenlerden biri yayıncılık sektöründe nitelikli istihdamı sağlamak. Son yıllarda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü olarak üzerinde durduğumuz önemli noktalardan birisi de yayıncılık sektöründe nitelikli insan kaynağı… Bu yüzden Yayıncılık Yaz Okulu’nu düzenliyoruz. ‘Neden Konya?’ sorusu sıklıkla soruluyor. Çünkü Konya, kültürel altyapısı, tarihi ve yayıncılık alanındaki geçmişiyle bunu fazlasıyla hak eden bir şehrimiz. Ayrıca, hem Konya Büyükşehir Belediyesinin hem de Necmettin Erbakan Üniversitesinin bu konuyla ilgili iştiyakı ve Sosyal İnovasyon Ajansının varlığı da önemli etkenler… Bu vesileyle başta paydaşlar olmak üzere Yayıncılık Yaz Okulu’nda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
“YAYINCILIKTA ÖNCÜ İŞLER ORTAYA KOYUYORUZ”
NEÜ Yayınları’nın yayıncılık anlamında önemli işler yaptığını vurgulayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “NEÜ Yayınları, Türkiye’de devlete yük olmayan ve para kazanan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da destekleriyle fuarlara katılan tek üniversite yayınevi. Ayrıca bugün yaptığımız işler itibarıyla uluslararası arenada ciddi ses getirmeye başladı” dedi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, konuşmasına şöyle sürdürdü: “Kültür ve Turizm Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyemiz,
Üniversitemiz ve şehrimize ve bölgemize değer katan, Konya modeli iş birliğinin en güzel örneklerinden biri Sosyal İnovasyon Ajansımız yürütücülüğünde gerçekleştirdiğimiz Yayıncılık Yaz Okulu programı şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir platform oluşturuyor. Üniversitemiz akademik yayıncılıkta öncü işler ortaya koyuyor. Bilimsel yayınlar ve nitelikli araştırma ekosistemi için üniversitemiz yeniliklere imza atıyor. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğümüz, üniversite yayınevimiz Neü Press bilim dünyamıza nitelikli katkılar sağlıyor. Büyükşehir belediyemiz ile örnek bir iş birliğinde hayata geçirdiğimiz SİA, karar alıcılara, topluma fayda sağlayacak içerikler üretiyor, platformlar oluşturuyor. Bildiğim kadarıyla yaz okulu meyvelerini hızlı veren bir etkinlik oldu. Yaz okulunun ilk mezunları yayıncılık sektörüne katkı sağlayan ürünlerini çıkarmaya başladılar. Bu yılın da hayırlı olmasını diliyorum. Bu faaliyetin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, Konya Büyükşehir Belediyesine, SİA’ya ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından açılış programı, protokol üyeleri ve bağımsız jüri tarafından seçilen katılımcıların hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi.
“Çocuk ve İlk Gençlik Yayıncılığı” temasıyla düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu’nda eğitimler 3 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek.