Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı konuşmada Üniversite olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi” kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda “Aday Araştırma Üniversitesi” statüsünü yeniden kazandıklarını söyledi. Bu anlamda Üniversitenin daha güçlü ve başarılı noktalara gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Akademisyenlerimizin çalışmalarına destek vermeye özen gösteriyoruz. Bilimsel ve altyapı çalışmalarına yönelik BAP üzerinden verdiğimiz kaynakların verimli kullanılması için gayret ediyoruz. Üniversitemizin üniversal bir bakış açısıyla küresel dünya ile mücadele etmesini ve cazibe merkezine dönüşmesini hedefliyoruz.” dedi.
Prof. Dr. Aksoy, Üniversite bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tıp Fakültesinin toplum odaklı çalışmalar kapsamında hastane hüviyetinin yanı sıra bilimsel faaliyetlerle birlikte geleceğin hekimlerine eğitim veren önemli birimler arasında yer aldığını belirtti. Hastane ve Fakültenin her geçen gün daha iyi noktalara gelmesini mutlulukla karşıladıklarını kaydeden Prof. Dr. Aksoy, “Bu hepimizin emeği. Sürece katkı sağlayan, gecesini gündüzüne katan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fedakarlıkla belirli başarılar ortaya çıkıyor. Mali anlamda gelir oranları, ameliyat sayıları ve akademik personel sayılarında artışlar gerçekleştiğini gözlemleyebiliyoruz. Üniversitenin özellikle çeşitli cihazlarının modernizasyonu adına da önemli değişimler kat edildi. Bu yöndeki çalışmalarla gerek fiziki şartların iyileştirilmesi gerekse cihazların yenilenmesiyle birlikte altyapının güçlendirilme süreci ortaya çıktı. Gelişmeleri mutlulukla takip ediyorum. Çünkü aldığımız noktadan daha iyi yerlere, çok daha iyi konumlara taşıma hedefimiz vardı. Bu hedefe büyük oranda ulaşmaya başladık.” diye konuştu.
“HASTANEMİZ MALİ ANLAMDA YÖNETİLEBİLİR DÜZEYE ULAŞTI”
Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini mali anlamda yönetilebilir bir düzeye getirdiklerini, 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla borçsuz bir Hastaneye kavuştuklarını aktardı.
Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay; sağlık sunum istatistikleri, personel durumu, mali durum, hastane bina analiz raporları ve 2024 planlamaları hakkında sunum gerçekleştirdi.
Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Yormaz ise 2022 yılında yapılan toplantı konularının yeniden değerlendirilmesi, akademik büro 2022 - 2023
aylık / yıllık faaliyet raporu, gazi ve şehit yakınları 2021 - 2022 - 2023 aylık / yıllık faaliyet raporu, Hastane istatistikleri, uygulamalı ders öğrencisi dağılımları konularında sunum yaptı.
Toplantılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyeleri katıldı.