Çevrim içi ve yüz yüze olarak gerçekleştirilen konferansta biyomedikal, bilgisayar, elektrik-elektronik, makine, metatronik, metalurji ve malzeme ile inşaat mühendislerindeki son gelişmeler ele alındı.
7. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı’na (7th International Conference on Engineering Technologies), Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Konferans Başkanı ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken “Konferanstaki özgün bilimsel sunumların, bilgisayar teknolojileri ile ilgili mühendislik bilimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bilgisayar ve yazılım teknolojilerinin, sosyal bilimler de dahil olmak üzere tıp, veterinerlik ve doğa bilimlerinin destekleyici ve vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini düşünüyorum. Özellikle son 10 yılda veteriner hekimliği ile ilgili çalışmalarımda bilgisayar mühendisleri ya teknik katkılarda bulundular ya da araştırmalara doğrudan dahil oldular. Bu seçkin konferansta sunulan bilimsel sunumların ve yenilikçi yaklaşımların, bilgisayar mühendisliği alanına ve Üniversitemizin bilimsel reytingine önemli katkılar sağlamasını ve gelecekte bilgisayar bilimleri alanında yapılacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ederim.” dedi.
3 gün süren 7. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı’nda (ICENTE 2023) mühendislik alanlarındaki en son bilgi ve yenilikler anlatıldı. 127 bildirinin sunulduğu konferansta Türkiye, Litvanya, Romanya, Rusya ve Arnavutluk’taki bilim insanları ve araştırmacılar, mühendislik disiplininin farklı alanlarındaki bilgi ve birikimlerini paylaşma fırsatı buldu.