Konya'dan akıllı şehirde devrim niteliğinde atılım! Artık 'Dijital İkiz' var

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yerli ve millî imkanlarla hayata geçirdikleri, şehirdeki tüm akıllı ulaşım sistemlerinin entegre edildiği “Dijital İkiz Teknolojisi Projesi” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm akıllı ulaşım sistemlerinin entegre edildiği, yerli ve millî “Dijital İkiz Teknolojisi Projesi” hakkında basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Altay, “Bir şehrin can damarı olan ulaşım, sadece yollar, kavşaklar ve toplu taşıma sistemlerinden ibaret değildir; aynı zamanda bir medeniyetin vizyonunu, insan hayatına verdiği değeri ve geleceğe dair iddiasını ortaya koyan en büyük göstergedir” dedi.

“AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Başkan Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışında sadece yollar inşa etmekle kalmadıklarını; akıllı, verimli ve çevreci ulaşım sistemleriyle şehri güçlü yarınlara taşıdıklarını belirterek, “Bu kapsamda ulaşımda öne çıkan projelerimizden biri akıllı ulaşım ve tüm akıllı ulaşım sistemlerini entegre ettiğimiz Dijital İkiz Teknolojisi projemizdir. Akıllı ulaşım sistemleri, modern şehirlerin daha verimli, sürdürülebilir ve çevre dostu bir şekilde yönetilmesi için hayati öneme sahiptir. Bu sistemler; trafik akışını düzenleyen, toplu taşıma hizmetlerini optimize eden, çevreye duyarlı ve kullanıcı odaklı çözümler sunan teknolojik altyapıları kapsamaktadır. Bu sistemlere, insanımızın hayatını kolaylaştırmayı ve Konya’yı geleceğe taşımayı amaçlayan bir piramit modeli olarak bakabiliriz. Piramitin her bir katmanı, birbirine entegre bir şekilde çalışarak şehrimizin ulaşım vizyonunu hayata geçiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

SORUNLARA ANINDA ÇÖZÜM ÜRETİLEBİLECEK

Kriz veya afet durumlarında Dijital İkiz Teknolojisi’nin hızlı müdahale imkanı tanıyacağını ifade eden Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Dijital İkiz Teknolojisi, ulaşım alanındaki sahip olduğumuz tüm akıllı sistemleri entegre olarak yöneten; gerçek zamanlı veri analizi ve karar alma süreçlerini yöneten teknolojimizdir. Kısaca bahsedecek olursak; Dijital İkiz Teknolojisi ile fiberoptik ve kablosuz iletişim altyapımızı, akıllı kavşaklarımızı, değişken mesaj sistemlerimizi, merkezi ve plaka tanıma tabanlı elektronik bariyerleri, Seyahat Süresi Tespit Sistemlerimizi, Konyakart, ATUS, Akıllı Durak ve Yolcu Bilgilendirme Sistemlerimiz ile Yolcu Sayım Sistemlerimizi yönetebiliyoruz. Bunun yanında Dijital İkiz Teknolojisi; şehrimizin ulaşım altyapısını dijital bir modelle yansıtarak mevcut sorunlara anında çözüm üretmemize ve geleceğe yönelik projeleri simüle etmemize olanak tanıyor. Kriz veya afet durumlarında hızlı müdahaleler sağlayarak şehrimizin ulaşım ağını her koşulda sürdürülebilir kılıyor. Burası çok önemli arkadaşlar; Hatay’da edindiğimiz tecrübelerden birisi de bu verilerinizi ne kadar dijitale aktarmış olur ve dijitalde kontrol edebilirseniz kriz anlarında şehirdeki olağanüstü olaylarda müdahale etme şansınız ve özellikle afet alanlarında ulaşımı sağlamanız mümkün olacaktır. Bu teknoloji bize onunla ilgili büyük bir kapı açıyor.”

“BU ÇALIŞMALARIMIZLA ŞEHRİMİZİ AKILLI ŞEHİRCİLİK ALANINDA LİDER KONUMA TAŞIMIŞ OLUYORUZ”

Başkan Altay, Konya’nın akıllı şehircilik çalışmalarıyla örnek gösterilen bir şehir olduğunu anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Dijital İkiz Teknolojimizle ve bu sisteme entegre projelerimizle Konya’mız; daha çevre dostu, verimli ve sürdürülebilir bir ulaşım ağına kavuşmuş oldu. Hamdolsun tüm bu çalışmalarımızla şehrimizi akıllı şehircilik alanında lider konuma taşımış oluyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, teknoloji ve yeniliklerle şehrimizi geleceğe hazırlamaya, hemşehrilerimize daha konforlu bir yaşam sunmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi akıllı şehir uygulamalarında Türkiye’de en önde gelen belediyeyiz. Bunu iddialı olarak söyleyebilirim. Hem bugüne kadar aldığımız ödüller hem de yapmış olduğumuz işler ortada. Zannediyorum Türkiye’de ilk kez bu kapsamda bir işi Konya Büyükşehir Belediyesi olarak başarmış oluyoruz. Şehrimizde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmayı temenni ediyoruz. Yoğun emek sarf eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da Akıllı Şehir Uygulamalarında Konya’nın çok önde olduğunu belirttiğini paylaşan Başkan Altay, “İnşallah TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir adım atmaya hazırlanıyoruz. Bunu da sizlerle paylaşmayı arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLÎ İMKANLARLA YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Görgülü de yerli ve millî imkanlarla hayata geçirilen Dijital İkiz Teknolojisini anlatan bir sunum yaparak, bu teknolojinin fiziksel dünyanın dijital bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı veriler ve simülasyonlarla analiz yapmayı sağlayan bir teknoloji olduğunu ifade etti. Konya’daki tüm akıllı ulaşım sistemlerinin projeye entegre edildiğini dile getiren Görgülü, Dijital İkiz Teknolojisi Projesi’ni Konya’nın hizmetine sunmuş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri