Yaban hayvanlar Konya'nın ilk ve tek hayvanat bahçesinde güvende!

Konya'nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 750 yaban hayvanın bakım ve tedavisi yapılıyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, çok çeşitli türde yüzlerce hayvana ev sahipliği yapıyor. Karatay Şehir Parkı'nın yanında yer alan Karatay Hayvanat Bahçesi, her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği önemli bir merkez haline gelirken, yaban hayatında yaralı ve düşkün durumda olan hayvanların tedavisi ve rehabilitasyon süreçleri de burada tamamlanıyor.

TEDAVİ EDİLİP DOĞAYA SALINDI

Tesiste yaban hayatında yaralı ve düşkün durumda olan hayvanların tedavisi ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamlandığını belirten Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner İşleri Müdürü Ufuk Ertürk, “Bu hayvanlar tesisimize genellikle Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince getiriliyor. Nadiren vatandaşlarımızın tespit edip, kendileri de getirdiği hayvanlar var. Genellikle yırtıcılar, sürüngenler ve kanatlılar olarak hayvanlar geliyor. Hayvanların doğada gördüğü zorluklardan oluşan yaralanmaları burada tedavi ediliyor. 2024 yılı boyunca yaban hayatından 750 hayvan rehabilitasyon merkezimize getirildi. Bunların 550 kadarını tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini tamamlayıp doğal yaşam alanlarına geri bıraktık. Geri kalan kısmını ise tedavi süreci devam edenler var. Doğaya salınamayacak olanların bakım ve beslemelerini burada yürütüyoruz” şeklinde konuştu.



“GÖÇ DÖNEMLERİNDE REHABİLİTE EDİLECEK, TEDAVİ EDİLECEK HAYVAN SAYISINDA ARTIŞ YAŞIYORUZ”
Tesiste profesyonel bir sağlık ekibi ve bakıcı ekibi olduğunu belirten Ufuk Ertürk, “Hayvanlarımızın doğadaki yaşam standartlarını yapay olarak burada tesis etmeye çalışıyoruz. Malumunuz kış şartlarında bulunduğumuzdan dolayı ılıman iklim hayvanlarına doğal yaşam alanlarındaki iklimlendirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Zaten soğuk iklim hayvanlarının tam istediği bir mevsim şartları şu an tesisimizde doğal olarak sağlanmış durumda. Bu hayvanlar ekseriyetle göç dönemlerinde yaşanan yaralanma ve düşkünlük halleriyle bize geliyor. Göç dönemlerinde rehabilite edilecek, tedavi edilecek hayvan sayısında artış yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri