Merhaba Yüzüncü Yıl

Mustafa ÖZLÜK

Erdi Cumhuriyetim 50 şeref yaşına demiş ozan, yetmiş beş derken, geldik yüze, nice yüzyıllar dileğiyle sonsuza kadar Cumhuriyet yaşasın milletimle.

Yeryüzünde mazlum milletlerin bağımsız ve özgür yaşamasına umut olduk. Emperyal güçlerin de yenilebileceğini dünyaya gösterdik. Mazlum milletlerin üstüne umut ışığı gibi doğdu Mustafa Kemal'in aydınlık güneşi.

Özgür yaşama kavuşmanın coşkun sevinci ile doluyuz. Cumhuriyetimizin 100 yılını görmek ne kadar insanımıza nasip oldu. Cumhuriyet ile yaşıt olanlara sağlık emeklerine şükranlarımı sunuyorum. Dünyada barış ve özgürlüğün kalıcı olmasına büyük katkılarımız oldu. Cumhuriyet ile birlikte cehalete karşı candan savaş açtık. Çağdaş uygarlıkları için kararlı yoldayız. İlim ve bilimin aydın yolundayız. Kültürümüzü nesillerden nesillere aktaracak öz ve öz TÜRKCEMİZ var, Uluslararası yarışmalarda başarılarımız ve şampiyonluklarımız var. Milletçe yüzüncü yılımızı büyük coşkuyla kutlamalıyız.

Cumhuriyetimizin 75 yılını bütün kurum ve kuruluşları ile yıl boyunca coşkuyla kutlandı. Bütün kurumlar Ata'nın resmini, bayrak, anlamlı sözler ve vecizelerle, resimlerle binaları süsledi. Çoğu kurumlar Ata'nın Kocatepe'ye çıkışını ışıklı olarak duvarlarına astılar. Akşamları bütün kurumların duvarları pırıl pırıl aydınlıktı. Cumhuriyetin ışığı özgürlüğü ve mutluluğu kurumlarımızın dışa vurumudur. Yüzüncü yılımızı daha büyük coşkularla kutlamalıyız.

İlk anlamlı kutlama filenin sultanlarının dünya şampiyonluğu ile oldu. Bu şampiyonluğa olumsuz yaklaşıp oyuncuları tehdit edecek kadar alçalanlar oldu. Deha da ileri giden sapık yüzüne kezzap atabileceğini söyledi. Dünya şampiyonluğu gururunu millet olarak kaç kere yaşadık. Başarıların onurunu milletçe yaşamak daha da anlamlı oldu.

Yüzüncü yıl yaklaşıyor millet olarak bütün kurum ve kuruluşlarla adım atmada geç kalmayalım. Vefa duygusu insanca yaşama umudumuz bunu gerektiriyor.

Dünyada Mustafa Kemal Atatürk'e hakkını teslim etmek için film yapıldı. Ermeni ve Yahudi lobileri engellemeye çalışıyor. Belki başarılı olacaklar. Bu bize bir uyarı ve uyanma nedeni olmalıdır milletçe.

Yurdumuzda özgür ve bağımsız yaşıyorsak bunun bedeli olan coşkuyu dışa vurmalıyız. Pasif ve pısırık kalırsak Ermeni ve Yahudi lobilerinin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Onların davranışları doğru olmadığı gibi haksızdılar, ama sessiz kalarak onların yanında imajı oluşturma ne kadar yazık olur. Biz atamızla tarihi boyunca onur duyduk. Yüzüncü yılımızı büyük coşkularla kutlayacağız.

Birleşmiş Milletler bütün üyelerinin katılımı ile yüzüncü yılın devlet adamları liderlik vatan ve millet sevgisi barış ve demokrasiye katkıları insan haklarına faydasından dolayı Mustafa Kemal Atatürk'ü Dünya lider seçtiler.

Birleşmiş milletlerinin aldığı karar Türk milleti için yüce bir onur ve gururdur. Tam bağımsızlığı sağlama insan haklarını uygulama mazlum milletlere örnek olmanın ödülüdür bu.

Kim demiş savaş cinayettir diye. Yeryüzünde Mustafa Kemal'den başka söyleyen bir lider yoktur. Bizi diri diri mezara koyacaklar, başkaldırarak vatanımızı savunduk. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandık. Sadece kendi yurdumuzu değil diğer bütün mazlum milletleri de örnek olduk.

Nüfuzumuzun yarısını oluşturan kadınlar geride kalamazlar cahil bırakılamazlardı. Cumhuriyetin onlara verdiği hakları inkar edemezler. Onları eve kapatarak çocuk bakıcı gibi görülemezdi. Onlarda yaşamda eşit haklara sahip olarak her alanda üretiyorlar.

Millet olarak barış içinde birlikte yaşamayı savunduk, vatanımıza özgürlüğümüzü yok edenlere boyun bükmedik bükmeyeceğiz.

Cehalet toplumun en büyük düşmanıdır. Bundan faydalanmak isteyenler cehaletten faydalanarak onların adına karar verirler. Senin onların karşısında itaat etmem beklenir.

29 Ekim'i beklemeden bütün kurumlar binalarını bayrak Atatürk resimleri ile donatmalı açık oturum panel ve benzeri etkileri için de girilmelidir.

Herkes evlerine bayrak ve Atatürk resimleri asmalıdır daha güzel görseller etkinliklerle kutlamalara başlamalıdır.

Bağımsız, özgür yaşamayı seçen erdemli insanlar yüzüncü yılında, önemli bir ödev olarak kabul etmelidir. Üzerimize düşenin fazlasını yaparak vefa borcumuzu ödememiz gerekir.

Emperyalizm yüzüne patlayan tokadı unutmaz. Kulluktan dünyanın özgür yurttaşı olduğumuzu unutma dan kutlayalım. Nice yüzüncü yıllara özgürce.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.