Niçin Çocuklar

Mustafa ÖZLÜK

En uzun yaşayan en görkemli ağaca kurt girse bile epeyce gür kalabilir. Kalması bizi aldatmamalıdır. Önemli olan ağaca kurdun girmesini engelleyebilmek gerekir. Toplumda suçu önleyerek çocukların özgür yaşaması sağlanmalıdır.
Öyle güne geldik ki , gül uzatana gülümsemek sonumuz olabilir. Zehir sürüldü ise koklayınca bayıldım veya öldün gittin. Bu da toplumda topluca kirlenmeyi gösteriyor.
Çocuklar tertemiz yürekleriyle dünyaya bakıyorlar. İyilik için, sevgi diye güldükleri karşı taraf sahte olabiliyor. Bunun yanında hediye ve sahte sevgi ile kandırılıyorlar. Kötüler her koşulda yol alabilir. Onun için güvenlikli ortamları seçmelerinde çocuklara yardımcı olmak gerekir. Burada aile okullar gibi çevreyi genişletebiliriz.
Toplumlarda geçen zaman içinde daha olumlu yönde ilerleme gerekir. Belki hepimizin isteği ve arzusu bu yöndedir. Neden olumlu gelişmeler çoğalmıyor? Düşman dıştan yıkamazsa, işten yıkmaya çalışır. Hiçbir şeyde kendimiz olamıyoruz.
Dış düşmanlara karşı birlik olarak, bilinçli olarak önlenebilir. Paraya düşkünlük ,tamah, kolay zenginlik hayalleri ,kötü yola bazı insanları kolay düşürüyor.
Sıla'nın başına gelenler hepimizi Narin kadar üzdü. Yaşanan olaylarda akıl ve insanı duygu yoktur. Anne bağımlı yeni hapisten çıkmış. Evli diye çocuk yanına verilmiş. Normal durumda öyle alışkanlığı olan birine çocuk teslim edilmez. O hapisteyken çocuk kimin elindeydi. Ona çocuk teslim edilmez iki yaşındaki çocuk bu ölümcül ,utanç verici neticeyi yaşadı .Beş yaşındaki çocuk bakım evine alındı. Başta Muhtar, aklı başındaki çevre komşuları durumu yöneticilere duyurması gerekirdi.
Aile içinde neler yaşanıyor? Her gün ölüm olayı var. Bunların çoğunun yaşama bağı zayıftır. Aynı şekilde bağımlılığın büyük etkisi vardır. Akıl ve vicdan taşıyanlar bu denli sapkınlıklar yapamazlar. Para bulamayınca ailenin başına bela oluyorlar. İstenen para verilmeyince veya vermek istemeyince canıyla ödüyorlar .
Kumar kötülüklerin anasıydı. İçki de öyle kötülüklerin belası görülürdü. Onların kötülükleri veya belaları şimdiki kadar değildi. Şimdiye kadar sadece belki kendine zararlı oluyordu. Şimdi öldürmeler ve ahlaksızlık aldı başını gidiyor. Kötü alışkanlıklarla mücadele güvenlik güçleri ile olmaz. Hepimiz sağlıklı düşünen ve yaşayan nesillerin olması için sorumluyuz. Topluma zarar verebilecek kıvılcımları herkes hepimiz üflemeli, önlemeye çalışmalı. Söndüremezsek adli güçlerden yardım istemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Herkese büyük sorumluluk düşüyor. Yakın çevre daha da ilgilenmesi gerekir.
Yangın büyüdükçe hepimizin geleceğinin huzurlu olmayacağını bilelim. Pislik çoğaldıkça herkese sıçrar. Aile bireylerine zarar verenler sokaktakilere haydi haydi verir. Para der ne parası desen belki bıçağı yersin. Temiz ve güzelliğin yayılması için herkes çalışmalıdır.
Bazı şeyler insanın gerçekten gücüne gider. Narin olayını çözmek, TV kanallarına bulma görevi verilmesi gerekir. Şipşak çözer deniliyor. Onlar kimin desteği ile çözecek? Yine güvenlik güçlerinin desteği ile çözmeye çalışacaktır. Herkes rol yapar, yalan söylerse deliller bilinçli yok edilirse, saptırırsa güvenlik güçleri ne yapsın ?Bir ayı geçti bu vahşi cinayetle bütün millet ilgileniyor veya uğraşıyor. Bilen susarsa gören konuşmazsa doğruya ulaşmak çözüme ulaşmak belki aylarca sürecek.
Narin kızımız okulda olacaktı. Olamadı mezara götürürken üzerine gelinlik örtüldü .Bu öğrenci önlüğü, yakalığı olmalıydı tabutunun üstünde .Onların karanlık dünyasına giden yoluydu gelinlik. Gelin diye çevirdi yolu . Düşünceleri karanlıktı. Aydınlık olsa okulun ışığına inanırsa yaşadığı dünyaya yakışır şekilde gönderilirdi.
Her gün basına olumsuzluklar yansıyor. İstatistikler tutulmuyor. Kayıp çocuk yıldan yılda artıyor. Yüz binlere geçiyor kayıp çocuk sayısı. İnsan aklına sınır güvenliğini getiriyor. Bu çocukların akıbeti ne oluyor?
Cinsel sömürüde mi kullanılıyorlar? Organ mafyası mı kullanıyor? Yani ne sonucu bilen ne sayıyı bilen var. Bunların önlenmesi çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi gerekir, istedikleri eğitimi alarak arzuladığı meslekte çalışmaları gerekiyor. Onun için onların korunması aydınlık geleceğin korunması anlamına gelir.
İnsan evinde ailecek huzurlu mutlu yaşayabilmelidir. Çevremizden başlayarak yurdumuzda huzurlu yaşamı kapsamalıdır. Onun için hepimiz temiz toplum için uyanık olmamız gerekir. Bana ne demek insani ve vicdani değildir. Kötülüğe karşı hepimiz önlem almalıyız. Güvenlik güçlerine yardımcı olmak gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.