Siyaseten

Mustafa ÖZLÜK

12 Eylül öncesi meclisteki karşılıklı suçlamalar da siyasetendi. Meclis karışır, ağır suçlamalar yapılırdı. Kıyasıya atışanların gazetelerde bir gün sonra aynı eğlence masasında resimleri basılırdı. Mecliste başka, dışarıda kuzu ciğer sarması olmak bambaşka idi. Çekişmelerin siyasetten olduğunu bilirdik. Çünkü mesaj bekleyenler, beklentisi olanlara selam keyifle yollarına devam edilirdi.
Bazen ilimizin vekilleri ile denk gelince uygun ortamda durum nedir diye sorardık. Bizim atışmamıza aldanmayın. Çevrenizdeki insanları üzmeyin denirdi. Değişen bir şey yoktu yani. Bizim siyaseten atışmalarımıza bakmayın. Siz hep yüz yüze geleceksiniz derler. Kesinlikle olayların içinde olmayın da derlerdi. Siyaset değişir mi? Aynı tas ,aynı hamam yaşanmıyor mu? Siyasetten olanları saymasan, olanlarda, yaşamlarda aynı.
Cumhuriyet tarihi boyunca vekillerin maaşlarının artırılması meclise geldi mi? Üç dakikayı geçmemiştir şimdiye kadar. Önergeyi verenin hangi taraftan olduğunun hiç önemi yoktur. Menfaatte birleşme çabuk sağlanır. Meclise gelen vekillerin maaşı artırılması teklifine karşı oy kullanan veya itiraz eden olmadı. Hepsi bizden iyi biliyor ki...Yasa nasıl olsa geçecek. Tabana burada oynayan yok. Yani siyaseten birisi kalkıp halkımız yoksul iken ,asgari ücret açık sınırının altında iken, en düşük emekli aylığı 12.500 lira iken birinin aklına mı alacaksın karşı çıkma. . Siyaseten derken olur ya ertelenir gecikiverir önerge. Önce maaşları garantiye alalım siyaseten. Çekişmemize bakalım. Kendisi için doğru olabilir. Vatandaş için kötü olduğu açık.
İnsan hakları dünyada sadece bizde zirve yaptı siyaseten.
Özgürlükler ve demokrasi en başlardayız dünyada siyaseten.
Adalet mekanizması herkese adil bir şekilde işliyor ülkemizde. Üzerine giydikleri düğmesiz ve cepsiz adalet sembollerinin hakkını hepsi sonsuz şekilde veriyor siyaseten.
İşsizlik diye bir programımız yok ülkemizde siyasetin. Herkesin karnı tok sırtı pektir ülkemizde. Herkes mutlu yaşıyor siyaseten.
Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sendikanın başkanı siyaseten konuştu .Yapılacak mücadelede bir grev yapabilsem falan siyaseten dedi.
Ülkemizdeki bütün emekliler huzur ve mutluluk içinde yaşıyorlar. Aynı şekilde bilgilerini , kültürlerini artırmak için dünyanın her tarafında geziyorlar. Emeklilerin bedava tuvalet aradığım yalanı siyaseten. Emekliler yılında sahillerde oturmak ve gölgelik bedava siyasete. Demokrasi ve özgürlük için olan ülkelerin emekliler gibi yaşıyorlar siyaseten. Yani sorunsuz bir ülkede siyaseten sorunlar üretilmektedir.
Eğitimimiz bilimsel temeller üzerinde ilerlemektedir. Deneyler uygulamalı bilimsel çalışmalar bütün okullarımızda uygulanmaktadır. Çocuklar özgürce hayallerini gerçekleştirebilmektedir. İstenmeyen çıkışlar ve karalamalar siyasetendir.
Bir ay geçti .Narin olayı aydınlatılamadı .Mecliste gensoru verildi. Araştırılması için meclisin görevi buraya kadar dendi. Adliyede sorunun çözümüne uğraşılıyor. Görevin olduğu yerde çözülmesi gerekir siyaseten .Gensoru verildi. Aynı gerekçe ile reddedildi .Kimin oyuyla olduğu önemli değildir. Millete çalışıyor ,iş bitiriyor görüntüsü veriliyor .Memleket sorunları ile ilgileniyorlar siyaseten.
Siyasetin el değiştirmesi ile fazla bir şey değişmez bizde. Al gülüm ver gülüm siyaseten devam eder. Ak diyenler kara demeye ,kara diyenler ak demeye başlarlar. Bunlar halkın önünde devam eder siyaseten. Çözüm bulma arayışları devam eder..
Daha da uzatmak boşuna. Halkın karşısında el pençe devamlı durulmaz ya, siyaseten bir şeyler söylenir ,söylenmelidir.
Sorumluluğu başkalarına yükleme insani değildir .Herkes sorumlu yurdundan. Sorunların sorgulaması gerçekten yapılmalıdır. Armut piş ağzıma düş devri bitmiştir.
Herkes yurdun içinde bulunduğu durumu halkın sıkıntılarını hem tabandan ,hem de yukarıdan bakılarak görmelidir. Halkın sorunlarına çözüm üretilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.