YERLİ VE MİLLİ : ASELSAN

Yılmaz SANDIKÇI

Dün Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan depremlerde yaşamını kayedenlere rahmet, yaralılara hayrlı şifalar diliyorum.
*
Deprem öldürmez çürük binalar öldürür. Deprem öldürmez hırsız müteahhit öldürür. Bu bilinç ile suçu ve kusuru olanların, adam kayırmadan ve adaletle cezalandırılmasını diliyorum.
*
Allahım beterinden korusun ve milletimizin doğa olaylarına karşı kalite ile bilim ile tedbir alma bilincini artırsın.
*
Lisedeyken Milli Savunma adlı bir dersimiz vardı.
Konya Garnizon Komutanlığından bir yüzbaşı gelirdi dersimize.
O derste, silahlanmanın görüntüde kötü bir şey olmasına rağmen işin aslını arayınca, barışın güvencesi ve hatta savaşın önündeki en büyük engel olduğunu öğrenmiştik.
*
Bu açıdan bakınca Türkiye, dünyanın akupunktur noktasında yer alan bir ülke olarak, askeri politikalarının da bu konuma uygun olması önem kazanıyor. Türkiye’nin coğrafi konumu sabit ama coğrafyamızdaki komşu ülkeler fazla hareketli.
*
Bu da ülkemizi yönetmeye kalkan siyasi partilerin politikaları belirlerken konumumuza uygun stratejik akıl seviyesinde düşünmelerini gerektiriyor.
Zira taktik akıl seviyesi ile değiştirilen politikalar Türkiye’nin konumu üzerinde stratejik akıl seviyesinde yapılan planlara karşı zayıf kalır ve kendi bekası ile birlikte dünya barışını bile tehlikeye atar.
*
Türkiye’nin kendi güvenliği yanında, dünya barışına da katkı sağlaması stratejik akıl seviyesinde politikalar üretebilme yeteneğimize bağlıdır…
*
Bu sebeple yerli ve milli teknolojiler üretmemizin hayati önemde olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Ancak bu tür çalışmaları siyasi propaganda malzemesi yapmanın stratejik akıl seviyesine yakışmadığını da vurgulamak isterim.
*
Bu bağlamda 1997 yılından beri farkında olduğum “savunma sanayimizin yerlileştirilmesi projesi” kapsamında ASELSAN Konya fabrikası için “yüksek hassasiyetli namlu doğrultma presini” başarı ile geliştiren ve 2022 yılında teslim eden Elmalı Makine’nin bir çalışanı olmamı ve 18 yıldır Elmalı Makine yapımı birçok farklı türde pres makinesini dünyanın dört bir köşesinde yüzden fazla ülkeye ihraç ediyor olmamı da kendi adıma onur olarak görüyorum.
*
Eski bir TSK subayı olan güvenlik uzmanı Mete Yarar’ın anlatımıyla, projemizin ülke çapında yankı bulmasından tüm Elmalı Makine ailesi olarak onur duyduk.
*
Çalışmamıza bu yönde devam etmek, vizyonumuzun da misyonumuzun da bir parçasıdır.
*
Emeği geçen herkese selam ve dua ile…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.