Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Adam Olmak

Adam olmak, özgür düşünmekle, öz dili ile gerçekleri söyleyen ve sorgulayan, bilinçli yurttaş olmak demektir. Yurdumuzun, tarih ve kültür hazineleri çoktur. Farklı olmak güzel değil mi?

Farkına varma, bilincinde olmak yeterli olacaktır. Milletimizin içinden tarih boyunca büyük bilim ve düşünce insanları çıkmıştır. İnsanın kıymetini insan bilmektedir. Bilimin her alanında tıpta dahil ilim ve bilim adamları vardır. Farabi'den, Mevlana' dan, Hacı Bektaş-ı Veliden başlayacak olursak kitaplara sığmayacak kadar çoktur isimler. Dünyada en güzel vatana sahip olmanın bilincinde olmamız gerekir. Bağımsız, demokrasi ile yönetilen Cumhuriyet yönetimine sahibiz. Bu vatanın ve milletin her şeyi sonsuz hazinedir. Kendi varlığımızın ve değerlerimizin farkında olmamız gerekir. Milli bilinci her yurttaşımız kazanmalıdır. Akıntıya kürek çekme yoktur. Ne olmanın temeli, adam gibi adam olmayı gerektirir.

Cumhuriyet döneminin en önemli değerlerimizden biri de Cemil Meriç’tir. Öylesine büyük bir değeri ki, milletçe, gönüllerde ve düşüncede çok iyi tanımalı ve anlamalıyız." Kitap beyni efendileştirir" diyor. Efendi olmadığımıza göre yeterince kitap okumadığımız ortaya çıkıyor. Efendi kibar ve saygılı olduğumuzu söylene bilir miyiz? Kadın cinayetleri, sokak kavgaları, öte git ile başlayıp, yan baktın kaba davranışlar sergileniyor. Hak ve hukuk konusunda çok hatalarımız vardır. Çok kitap okuyarak beynimizi ve gönlümüzü efendi kılmak gerekiyor.

"Bilgi sonu gelmeyecek bir fetih "tir diyor Üstat Cemil Meriç. Bilgi sürekli kazanılması gereken kavuşmak için koşulan, peşine düşüren sonsuz hazinedir. Bilim sınırlı değil ve sonu olmayan hazinedir. Aradık ça bulup faydalanacağınız ışıktır. Işık hiçbir yere girmez sığmaz, sonu gelmez. Onun için sonu gelmeyecek uğraş alanıdır. Bilimin insanlığın yararına olması gerekir. İnsanlığa zararlı olan bilim değil zulümdür. O alan Alimin işi değil zalimin işidir. "Kendi gerçeğini kendi kelimelerimizle anlayıp anlatmak Her namuslu yazarın vicdan borcudur." diyor Cemil Meriç.

Her sözü çok önemlidir. Bilim insanı ve aydın topluma, hatta insanlara karşı yaptığı ile sorumludur." Aydınların aydınlatmadığı toplumu soytarılar aldatır." Burası bıçak sırtı gibidir. Aydın üzerine düşeni yaptığı zaman sorumluluktan kurtulur mu? Millet malı insan hakları, doğruluk ve dürüstlüğü aydınlar anlatıyor. Onların yanıla bineceğini bir an düşünelim. İnsanoğlu anlasa millet malını, doğruluğu dinimiz söylemiyor mu?

"Bu memlekette sadece solcu ilerici gerici yoktur. Bu memlekette namuslu ve namussuz lar vardır". Bu sözü anlasaydık 12 Eylüller olur muydu. Değerlerimizden habersiz, boş hayaller peşinde kardeş kardeşi öldürür müydü? Kardeş senin derdinde vatan ve millet, benimki de, öyleyse birlikte hainlerin yüzüne tükürelim diyemedik. Emperyalizm sömürüsünü sürdürebilmek için insanları birbirine uğraştırması ve kırdırması gerekir.

On iki tane Vatan evladı şehit edildi. Birlik ruhu gösterildi mi? Gösterebilsek duracak veya geri adım atacak, vatan bayrak şehit tartışmaları bunun üstünden olması gerekir. Emperyalizmin ekmeğine yağ sürülmez olurdu. Yıllardır süren zulüm bitmez, canımızı acıtarak bizi yakıyorlar 1925 yılında, İngilizler desteği ile başlayan hainlikler ABD'nin desteğiyle 40 yıldır sürüyor, yeter demek vakti gelmedi mi?

Son iki yılda 723 bin öğrenci üniversiteden ayrıldı. Üniversiteye gireceğiz diye harcadıkları emeğe yazık değil mi? Bunlar girince dışarıda kalanların hakların ne olacak. Es geçilecek hafife alınacak bir durum değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuya çözüm bulması gerekir.

Belediye başkanları nerede olursa olsun, yönetici olsun her yere sadece solcu yoktur namuslu olması gerektiği anlatılmalıdır. Vatanı ve millet için faydalı işler yapan olmak gerekir. Şucu bucu değil millet için çalışanın peşinde olmamız gerekir. Bütün gözlere beyinlere giresiye işlenmelidir. İspanya'nın faşist kralı futbol olmasaydı yönetemezdim demiştir. Bizi konuşmaya değil hırlamaya çekmeye çalışıyorlar cellatlar. Yeter demek gerekir artık.

Cemil Meriç gözlerini kaybetmesine büyük sağlık sorunları yaşamasına rağmen vatanı ve milleti için çalışmaktan geri durmadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi" görevini en iyi yapan vatanını en çok seven" dir. Cemil Meriç 'te başta gelir.

2023 acısıyla sevinciyle bitti. 2024 yılı yurdumuz için barış yılı olsun. Huzurlu ve keyifli yaşam olsun. Gönlümüz, beynimiz her güne sevgiyle başlasın. Huzursuzluklar kötülükler bizden uzak olsun, herkese gönlünce mutlu yaşam dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum