Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Başka Vatan Yok

Topraklarımızı, kirletme kimseye hak değildir. Sahipsiz gibi öyle kullanılamaz. Böylesi bir davranış resmen ihanettir. Kirletilmeye nerelerden başlanıyor? En verimli topraklar, en güzel doğa parçaları seçiliyor. Bu tesadüf olabilir mi?

Topraklarımızın hiç kirlenmemesi gerekiyor. Zorunlu olacaksa neden en verimsiz yerler seçilmiyor? Bu seçimler bile yurdumuz ve topraklarımız için çok büyük bir sorundur

Avrupa'nın bütün çöpleri Adana'ya geliyor. üç ürün alabileceğimiz topraklarımız kirletiliyor. Sadece toprağımız değil havamız suyumuzda kirletiliyor. Karadeniz'in en güzel doğasına, en güzel akarsu yataklarına hesler kuruluyor.

İklimle birlikte toprakta bozuluyor verim azalıyor yağışlar felakete dönüşüyor. Yetiyor mu? Yetmiyor. Tarım işleri, verim alma azalıyor. Her geçen gün zorlaşıyor.

Ege'nin en güzel yerlerine jeotermal santraller kuruluyor. Taş ocağı, maden ocağı işletmelerinde doğayı korumaya yönelik bir incelik yoktur. En kolay yoldan nasıl para kazanırız planlamaları yapılıyor.

Kısaca Toprak hiç yarını düşünmeden tahrip ediliyor. Geleceğimizin yok olması ile karşı karşıyayız.

Türkiye %80'lik enflasyonları çok gördü. Ev araba arsa fiyatları çok pahalandı. Gıdalar kısa bir zaman içinde iki katına üç katına hiçbir zaman çıkmadı. Çünkü tarım ülkesiydi. Verimli topraklarımızdan bereketli ve çok ürün kaldırıyorduk. Kısaca tarım ürünlerimiz boldu. Gıdaya kolay erişip millet karnını doyurabiliyordu.

Gıda ürünlerimiz çok pahalı. İthal ederek de ucuzlatamıyoruz. Neden? Döviz Çok yükselmiş paramız değer kaybetmiş onun için de bize ucuz gelmiyor.

En umutlu zaman Yaz ayları. Meyve ve sebzelerde hiç ucuzlama olmadı bakalım kış nasıl geçecek. İnşallah doğalgaz sıkıntısı çekilmez fiyatları çoktan razı olacağız.

Ev kiraları ile nasıl baş edilecek? Halkın huzur içinde yaşaması nasıl sağlanacak. Öğrenciler yurtlarda ve evlerde nasıl barınacaklar veya nasıl kalacaklar? Kısaca Kara kışa doğru hızlı bir şekilde gidiyoruz.

Her şey gelir geçer. Zor geçer ama... Geleceğin güzel olması dileğiyle zor günleri Rıza göstereceğiz. Nasıl oldu da Her şey birdenbire pahalandı.

Umudumuzu daima koruyacağız. Yurdumuzda toprakların daha fazla tahribatı yapılmasını karşı duracağız. Halkımızın sağlığını da koruyarak güzel günlere ulaşmaya çalışacağız.

Mustafa Özlük

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.