Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Milletin Birlik Harcı

Neden iki bakanlığın başında milli kelimesi kullanıldı? Aydınlık gelecek, huzurlu yaşamı sağlayacak bakanlıklardı. Her iki kurumda vatanımız ve milletimiz için çok önemlidir. Önemsiz bakanlık olur mu demeyin. Diğerlerinde ki yanlış ve hatalar hemen telafi edilebilir. Ordu ve eğitim bozulursa güvenlik ve aydınlık olmayabilir. Cehalet içinde kalma, hatta vatansız kalma ile karşı karşıya kalabilirsin. Milletimizi bir arada tutan duyguların örselenmemesi gerekir. Millet olma ve milli bilinci bütün yurttaşlarımızın kazandırılması gerekiyor.

Geleceğin daim olması güvenlik içinde eğitimle sağlanır. İlim ve bilim yolunda, fenle yapılan eğitimle kazanılır. İyi eğitilmiş toplumların refah seviyesi kesinlikle yüksek olur. Eğitim bütünlük içinde bilimsel yolda toplumun geleceği ve teminat olur.

Vatansız milletim geleceği olur mu? Onun güvencesi de iç ve dış düşmanlara karşı ordumuz sağlayacaktır. Her ulusun kuruluş ayarları vardır. Türk milletinin kuruluş ve kurtuluş ayarları kurumlarla teminat altına alınmıştır. Güvencemiz ordumuz, geleceğimiz eğitimle güzel olur kalıcı olur. Atatürk'ün gösterdiği ve hedeflediği temel ilkeleri ile olur.

Her 10 Kasım Türk toplumunun üzüntülü günüdür. Kurucu ve kurtarıcı olan atasının ölüm günüdür. Her 10 Kasım'da Atamızı anar ve ararız. Mustafa Kemal'de bir askerdi. İleriyi gören büyük bir komutandı. Her yıl mezuniyet numarası söylenince birden burada sesi yükselir. Ordumuza ve milletimize sonsuz gururdur Atatürk.

Tören yerinde olan herkesin yakasına o gün Atatürk rozeti takılır. Yakasına rozet takma, Atatürk rozeti takma resmi törenlerde kabul gören bir uygulamadır. Burası Ordu olunca akan sular durur. Atatürk gibi onunla özdeşleşen ordumuz da göz bebeğidir. Her asker bir Mustafa Kemal dir. Ordu ile Atatürk özdeşleşmiştir. Orada, o kurumda Atatürk'e ihanet düşünülemez. Herkesi taktığı rozeti o askerde takacaktı. Mazeret olmaz toplu iğne. Ahlaklı Erdemli bir vatan evladı Ata'ya saygısızlık düşünülemez, yapılamaz da.

Birinin yaptığı saygısızlık onu takmaya zorlayarak da zor durumda bıraktı. Ona takmaya zorlayan yurtsever Atatürkçü askerler kesinlikle zarar görmemelidir. Gelenekselleşmiş bir uygulamanın devamının olmasını istiyorlar. Onlar da kötü niyet aranmaz. Suçlu kurala uymayarak yakasına takmayan ve kurala uyması gerekirdi.

Türkiye bulunduğu coğrafya nedeniyle dünyanın göz bebeği. Vatanımızı ancak birlik olursa koruyabiliriz. İkilik bozgunculuk içinde olanların işine yarar. Aramıza nifak sokanlar emperyalistler ve onun uşaklarıdır.

Kaba kuvvetle başkalarını incitme özgürlük olur mu? Kurumlarımızda yapılan çalışanlarımıza kaba davranışları kınıyoruz. Kimsenin kimseye kaba kuvvet kullanma hakkı yoktur. Haksızlık ve yanlışlık gördüyse mahkemeler o sorunu çözmesi gerekir.

Eskiden toplumun her kesiminde öğretmen saygı görürdü. Herkes öğretmene çok güvenirdi. Öğretmene çocuğunu teslim ederken, eti senin kemiği benim derdi. Öğretmenin çocuğunu geleceği hazırlayan olduğunu bilirdi. Onu özgür düşünen birey olarak yetiştirilen biri olacağına inanırdı.

Okulun birinde veli, hamile bayan öğretmeni dövdü. Bu kurumlar korunması gerekir. Çalışanlar korunmasına önem verilmezse bindiğimiz dalı kesmiş olduğumuzu bilelim. Ülkenin geleceği ile oynamak kimsenin hakkı değildir. Kurumlara ve çalışanlara yapılanları bireysel olay olarak görmemek gerekir.

Toplumda olumlu ve olumsuz çok değişmeler oldu. Erdemli davranışların yerini çoğu yerde çıkar amaçlı uygulama seçildi. Erdemli insanların gözünde öğretmenler bir şey kaybetmez. Özveri içinde ülkemizin aydınlık geleceği taşımaya uğraşıyorlar. Toplumda para her şeyi satın alamayacağını öğrenmemiz gerekir.

Kurumlarda çalışıp görevini iyi yapanlara herkes saygı duymalıdır. Toplumumuzun her kesiminde askerimize öğretmenimize sonsuz saygı ve hayranlık vardır. Güvenliğimizi ve aydın geleceğimizi sağlamak için çalışan kişilere her türlü saygı herkes tarafından gösterilmelidir. Ordu ve eğitim bir kurumdur bugün çalışanlar yarın olmayacaktır. Verdiğimiz değer ve önem koruma ve vatana veriyoruz kişilere değil.

Sevgiyi, huzuru, barışı gönlünüze göre yaşayacağınız bir yıl olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.