SELAMLAMA

Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferini ruhumuzda, gönlümüzde en derinden hissettiğimiz bu müstesna zaman diliminde, yeni bir başlangıç, yeni bir ses, yeni bir nefes olabilmek adına merhaba.

Ülkemizin üstüne yeni seçim sürecinin gölgesinin düştüğü, siyaset, ekonomi, sosyal yaşamdaki çalkantılı bir dönemde insandan insanlıktan, bazen kültürden, sanattan kısacası bize bizden bahsedebilmek için merhaba.

Bildiğiniz üzere dinimizin ilk emri ‘oku’, bu hitaba muhataplığın farkına vararak hayatı, insanı, toplumu okuyabildiğimiz nispette yazıya dökmek ve hayatın farkındalığını yakalayabilmek, bu minvalde yeni bir şeyler söyleyebilmek için merhaba.

İyilikler ve aynı zamanda kötülükler bulaşıcıdır, hayatımız bu iki hasletin hangisinin etrafında dönerse, edinimlerimiz de o yönde olacaktır. Bizim tercihimiz daha çok iyi olan tarafı görmek veya olayları iyi tarafından okumak olmalı ki iyiyi güzeli paylaşabilelim ve bu sayede hem hayatımız güzel olsun hem de etrafımızdaki kişilerin hayatına güzel dokunuşlar yapabilelim.

Bazen bir şiirin, bir romanın peşine takılıp, gönüllerimizi yumuşatalım. Şiirden şairden, yazardan bahsedelim. Bazen kitapların içinde sakladığı hayatlara seyrüsefer edelim. Çünkü ‘söz sihirdir’ buyuruyor Hz. Peygamberimiz. Bu sihirli dünyanın kapılarını aralayıp, doğrumuzu yanlışımızı oradaki karakterler üzerinden anlatalım.

Bazen nerede o eski günler serzenişi içinde olsak da bizi biz yapan değerleri hasretle ansak da geri dönüşün olmayacağını biliyoruz. Ama örfümüzü âdetlerimizi, günbegün kaybolan mahalle kültürümüzü hatırlatarak ve daha çok ön plana çıkararak bizdeki o hasletleri güncelleyip yepyeni şekliyle zuhur edeceğine inanıyoruz.

İnsanları ayrıştırmadan, toplumun kabul görmüş değerlerine, inancına hakaret etmeden, doğru olanı, doğru bir üslupla izah etmek gerekir ki hem hak olan ortaya koyulsun hem de söz söylediğimiz kişiler doğrunun hakikatin sadece kendilerinin düşünceleri olmadığını kavrayabilsinler.

Evet efendim bu duygu ve düşünceler içinde, çıktığımız bu yolculuğumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Mübarek Ramazan ayının Rahmetinden bereketinden istifade edenlerden olmamız duasıyla, tekrar merhaba diyorum.

Vakti şerifleriniz hayr olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum