ŞİİRLER YARIŞIYOR

Kültür sanat etkinliklerinde her zaman farkını gösteren şehrimizde, hayatta güzel şeylerde oluyor diyebileceğimiz yeni bir güzel etkinliğe daha imza atıldı. Yaklaşan kitap günlerinin reklamları billboardlardaki yerini alırken, İç Anadolu’nun en büyük kitap fuarı kapılarını kitap severlere açmak için gün sayıyor. Yine şehrimize onlarca yazar söyleşilerle, imza günü etkinliğiyle okuyucusuyla buluşacak. Kısaca diyebiliriz ki şehrimiz dolu dolu bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.

Konumuz bir marka haline gelen kitap günlerinin yanında, geçen hafta ilk, bu hafta da ikinci programını yapan, Türkiye televizyonlarında bir ilk olma özelliği olan ve şehrimizin güzide televizyonu Kontv tarafından yayınlanan Şiirler Yarışıyor programı hakkında olacaktır.

Adından belli olduğu gibi şiirlerin yarıştığı, güzel bir program. Yarışmaya katılım için Konya’da ikamet etme zorunluluğu yok, Türkiye’nin her yerinden, hatta yurt dışından bile katılmak mümkün. Program, kıymetli kültür insanı ve daha önceki dönemlerde Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı da yapmış olan, Salih Sedat Ersöz Bey tarafından hazırlanıp ve sunulmaktadır. Jüri Salih Sedat Ersöz, Prof, Dr. Hüseyin Muşmal, Prof. Dr. Sinan Gönen, Şair yazar Tayyar Yıldırımdan oluşan dört daimî üyenin yanı sıra bir misafir jüriden oluşuyor. İlk programa Konya’mızın Eski millet vekili ve uzun süre Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yapmış olan sayın Halil Ürün katılmıştı. İkinci programa ise yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere 3600 civarında yüz yüze konferans vermiş olan ve bu alandaki rekoru elinde bulunduran, Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı katılarak renk vermiştir. Son olarak seyirciler de online olarak katılarak yarışmacılara oy vermek suretiyle toplam jüri altı kişiden oluşmaktadır.

Her hafta dört yarışmacının katıldığı programda haftanın birincisi seçilmektedir. Ay sonu ise o ay içerisindeki birinciler kendi aralarında ay birinciliği için yarışacaklar. Altın ödüllü bu yarışmanın hem Konya’da hem de Konya’mızın televizyonu Kontv sayesinde dünyaya ulaşıyor olması, şehrimiz adına gurur veren bir etkinliktir.

Kültürümüzün korkunç bir erozyona maruz kaldığı bu dönemde, bu tür etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Bütün kavramların, toplumsal ve dini değerlerin içinin boşaltıldığı, sosyal medyanın kitleleri sürüler haline getirdiği, insanımızın kalabalıklar içinde yapayalnız bir yaşama mahkûm edildiği bu zamanda, bizi bize en güzel şekilde anlatan söz sanatının şiir olduğu gerçeği üzerinden, şiiri daha çok gündemde tutma çabası olarak gördüğümüz bu projenin şehrimize, kültürümüze hayırlı olmasını diliyorum ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

Maksadın şairlerin yarıştırılması olmadığı, şiiri gündem ederek, televizyon ekranlarına kültürümüzün en güzel örneklerini taşımak olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. İster aşıklık geleneğinden gelen olsun ister modern tarzda yazılmış bütün eserlerin değerlendirildiği güzel bir program olan Şiirler Yarışıyor’un bir çığır açarak, ekranlarda daha çok bizi anlatan örnekleri görmemize yardımcı olacağını ümit ediyorum. Sözün gücüne inanan, beşikteki bebesine ninnilerle şiiri aşılayan milletimizin, bu programı da bağrına basacağından şüphe duymuyorum.

Buradan bu çalışmada emeği geçen bütün gönül insanlarına, sunucusundan jürisine, yayıncısından yarışmacısına, ayrıca kazanan yarışmacılara ödül veren sponsor firmaya kadar, hepsini canı gönülden tebrik ediyor, Konya’mıza, kültürümüze, şiirimize hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.