Emel Dede ŞENSOY

Emel Dede ŞENSOY

ISHARYO

" Senin kalbinin kırılmasının bir cezası var" bu cümleyi aklınızda tutun.

Bu Dünya ya herkes bir sebeple geliyor. Nasıl ki yağmur bir sebeple yağıyor, çiçek bir sebeple açıyorsa insan da bir sebeple ağlıyor, gülüyor, velhasılı doğuyor.

Bu sırrı çok büyük şeylerde aramaya gerek yok. Yaşam bize yapmamız gereken neyse ona ve olmamız gereken şeye dönüştürüyor yolun sonunda. Aslında herkesin görünmez bir pelerini vardır sırtında. Verdiği her mücadele ile bu pelerin daha da güçlenir ve bizi korur.

Kimisi yaptığı ekmeklerle karnımızı doyuruyor, kimisi ördüğü tuğlalarla bizi ısıtıyor, kimisi evlatlarına bakarak geleceğine sahip çıkıyor, kimisi bir bakışıyla, gülüşüyle, sözüyle içimizi ısıtıyor. Kimisi canını feda edip bizi koruyor. Kimisi vicdanımıza, kimisi kalbimize, kimisi mantığımıza. . . hitap ediyor.

Evet her insanın kokusu gül gibi değil bazılarının kokusu bataklık gibi olabilir önemli olan hepsinin bir görevinin olduğunu unutmamak. Her insana Yaradan dan ötürü saygı duymalıyız. Yaradan’ın bu dünyadaki OL hükmü ile yarattığı halifesi İNSAN 5 harften daha fazlasıdır.

Japonya'da İsharyo denen bir kelime var. Birisi kalbini kırınca mahkemeye verip ceza verilmesini isteyebiliyorsun. İnsana verilen değerin çok güzel bir ifadesi bu.

İnsan insanın aynasıdır. O aynada ne görmek istiyorsak öyle davranmalıyız. Herkes yaradılış gayesi ne ise ona göre davrandığı için kimseyi küçümsemeye, yargılamaya, hor görmeye hakkımız yoktur.

İnsan hatalarıyla vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.