Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Atatürk'ün Hedefi

Osmanlı imparatorluğu üç kıtaya hakimdi. Çok geniş ve verimli topraklara sahipti. Başarılı tarım yaparak ayakta kaldı. Bilim ve teknolojiyi kullanmada geri kaldı. Dünyadaki gelişmelere paralel yürüyemedi. Bilim ve teknolojiye sarılmayınca geriledi, geride kaldı. Üç kıtadan vatansız kalmakla karşı karşıya kaldı. Vatansız kalmak çok acıdır. Bu acıyı vatan toprağı kaybederek uzun yıllar yaşadık.

Vatanın içine düştüğü durumdan, yurtseverler üzüntü içindeydi. Mustafa Kemal görevli olarak Samsun'a gönderilmesini çok önemsendi. Yurtsever duruma seyirci kalamazdı. Anadolu'ya ayak basar basmaz kollarını sıvadı. Halkın örgütlenmesi gerekiyordu. Halka umut aşılamak gerekiyordu. Düzenli ordu kurma ihtiyacı vardı. Özgür ve bağımsız olarak yaşamak için her şeyi göze almak gerekiyordu. "Ya ölüm ya da özgür" yaşama milletçe. İkinci bir yol yoktu. Milli karar ve irade buydu.

Kurtuluşu el birliği ile gerçekleştirdik. En iyi yönetim şekli Cumhuriyet kuruldu. Hemen dünyadaki gelişmeler takip edilmeye başlandı. Millet için önemli olan yatırımlara başlandı. Kalkınma hamleleri kısa zamanda olumlu sonuç verdi. Uygarlık yolunda ilim ve bilim ile teknolojiye sarıldılar. Çağdaş uygarlığı hedefleyerek üstüne çıkma kararlılığını ortaya koydular.

Yıllarca sürmüş savaşların yorgunluğu çabuk atıldı. Savunmanın önemli olduğu görüldü. Gökyüzü hakimiyetimi sağlamak için uçak üretildi. Liderlik ve vizyon çok çok önemliydi. Ekonomik olarak gelişemeyen ülkelerde özgür ve bağımsız kalmak zordu. Gökdere sahip çıkmadan savunma eksik kalırdı.

Gökyüzüne sahip çıkmak için havacılık çalışmalarını hızla başlandı. "İstiklal göklerdedir. Gökleri koruyamayan uluslar yarınlarından asla emin olamazlardı ". Bu görüşü anlasak kavrasak kendi uçak üretimimizden vazgeçebilir miydik? Emperyalizm kurduğu tuzaklarla hedefine ulaştı. Uçak fabrikalarımızı kapattık?

Emperyalizmin aydınlanmayı ve teknolojik bilimsel gelişmeyi engellemek için her şeyi göze aldı ve yaptı.

Cumhuriyetimizin 101 yılında göklerden bu mesajı dünyaya duyurmak onurunu yaşadık. Hedefimizin doğru olduğunu anımsadık. Atamızın mesajını dünyaya iletmesi hepimizi onure etti. Böylesi ulusal başarıları özledik. Doğru hedeflere kararlı bir şekilde candan sarılmalıyız. Milletçe Büyük başarılar yaşamalıyız.

Havacılık zevkini alan milletimiz, bilim ve teknoloji yolunda çok önemli çalışma ortamı yaratmalıdır. Uçak yapan milletin evlatları ne ile uğraşıyor? Türk uçaklarının üretiminde bulunan mühendisimiz, oğlunu da aynı alanda yetiştirmiştir. Aya inen Apollo 11'de arıza meydana gelir. Dünya dönüşleri tehlikeye girer. Atatürk'ün uçak mühendisi Necdet Eraslan'ın oğlu Ersev Eraslan Apollo'yu yeryüzüne dönmesini sağlar. Programını bilinçli bir şekilde ayarlayarak onların yeryüzüne dönmesi sağlanmıştır. Belli bir zaman geçtikten sonra ilk ziyaret yerleri Türkiye oldu. Türkiye'de ilk uğrak yerleri Anıtkabir oldu. Vefa borçlarını atamıza gösterdiler. Akıl ve bilimle teknoloji yolunda çalışanlar başarılı olurlar.

Mustafa Kemal her konuda ilmi ve bilimi kılavuz edilmiştir. Ola ki bir gün söylediklerimle çelişkiye düşecek olursanız"bilimi seçin" demiştir. Kendini değil geleceği düşünürek atılan adımlar kalıcı olur. Gelecek ilim ve bilimle güzel olacaktır.

Cumhuriyet'in yüz birinci yılında gelecek gökler dedir iletisini uzaydan dünyaya duyuruldu. Milletimizin kurucusu nun iletisi onur yaşattı birlikte .Uzaydaki astronotları kurtararak milletimizin tanınmasına kurtarıcısının ileri görüşlülüğünü dünyaya hatırlattılar. Uluslararasında milletimizi başarı ile temsil ederek bayrağımızı dalgalandıranları kutlarız. Yollar açık başarıları daim olsun.

Kurtuluş savaşı yıllarında Toroslar'da Bir yörük çadırın dan duman tüter ise biz zafere ulaşırız, yurdu kurtarırız demiştir Atatürk. Tam olarak" Toroslar da dumanı tüten bir yörük çadırı varsa şunu iyi bilin ki biz hiçbir güç yıkamaz. Yörükoğlu Alper Gezeravcı uzaydan bu mesajı ile istikbal göklerde diyerek atasını selamlamıştır. Akıl ve bilim yolunda ki başarısının iletisini okudu. Tarih herkese hak ettiğini er geç teslim eder.

Zaman içinde uçak üretimi durdu. Sadece uçak üretimi kapanmadı. Milletin geleceğine kara kilit vuruldu. Aydınlanma ışığı köylere kadar uzanması engellendi. Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik gelişmesi engellendi. Gevşetici zihniyetten kurtularak tekrar uygarlık yolunda hızla ilerleyebiliriz milletçe. Kurucu ve kurtarıcımızın gösterdiği hedefte ilerleyerek , hedefleri gerçekleştirmek bize sorumluluk ödevi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.