Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Doğru Tercih

Yöneticiler, daima doğru, adaletli ve hak üzerine görev yapmaları gerekir. Herkese karşı dürüst ve erdemli olmaları gerekir. Hak ederek yükselmezsen hızlı düşeceğin kesindir. " Zirvede kuş da var yılan da vardır. Biri sürünerek çıktı, biri de uçarak. " Emeksiz başarı kalıcı olmaz.

Doğru ve ortak akılla alınan tercihler başarı getirir. Halkın güvenini ve huzurun sağlanmasında önemli bir etken olur.

Tercih yoksullar mı olacak? Yandaş mı olacak? Yandaş tercihi kesinlikle yanlıştır. Olumlu sonuç bekleme boşunadır. Önemli olan herkesin mutlu olacağı yolu seçmektir. Halkın yararına, yani çoğunluğa hizmet zorunlu ve gereklidir. Ama burada bir liraya olacak işi on lira yaptırmak hizmet değildir. Millet malını yandaşa peşkeş çekmedir.

Öncelik yatırımlardan önce hizmet alacaklarla karar alınmalıdır. Birlikte kararın alınması çok önemli ve yerinde bir tercih olur. Çin'de otoban bizim üç katımız yaptırılmıştır. Parası dikkat edin biz de yapılanın üçte biridir. Bizde yapılan yol üçte bir maliyet üç katından fazladır. Buna Kim doğru diyebilir? Fark olabilir ama bu kadar fark hiçbir şekilde savunulmaz. Doğrudan halkın emeğinin birilerine peşkeş çekilmesidir fazladan ödenen.

Bütün yönetimler yerel veya genel olsun tasarrufu düşünmelidir. Fiyat çok incelenmelidir. Yapılan işler en hesaplı doğru tercihler yönünde kullanılmalıdır.

Değerli belediye başkanları basınıyla, milletin gözü üzerinizdedir. Onun için su, ulaşım öğrenci bursları halkın yararına hizmetlere öncelik verilmelidir. Elbette çalışanların maaşını ödeyeceksiniz ama çok fazla faiş fiyatlarla hizmetler yapılmaması gerekir. Milletin vergileri yine millet için en verimli bir şekilde kullanılmalıdır. Yağma ve çalma yapılmazsa hizmetler rahatlıkla üretilebilir.

Yeni seçilen bir belediye başkanı kiralanan araçları gönderdi. Her ay 1 milyon 400 bin lira kazancımız oldu dedi. Benzin, şoför ve diğer giderler hariç diyor. Arkadaşlar en kısa ve en kolay budur. Tasarruf edilerek halkın hizmetlerine kullanılması gerekir. Ne kadar tasarruf ortaya çıkıyor? Tasarruf edilerek fukarıya ihtiyacı olanlara yardım ederse herkesin karnı doyar beldeniz de.

Başka tasarruf düşünenler de var. Hizmet ettikçe düşünme yol açılır.

Belediye başkanı makam aracı kullanmayacağım diyor. Kendisi ile bütün makam araçları, kiralanan lüzumsuz araçların, kaldırılmasını düşünelim? Çok olumlu adımlar bekliyoruz. Hizmet için tasarruflu araçlar tercih edilebilir, beldeye çok iyi hizmetler verilebilir.

Rahmetli Bülent Ecevit yerli arabayı makam aracı olarak kullandı. İtibar mı kaybetti? İtibar mı kazandı halkın gözünde. Mevki makam lüks araca binmek insanı yüceltmez. İnsanlara hizmetleri, onları çok çok yüceltir.

Hazine müsteşarı yerli arabaya bindi. Bana şu makam aracını alın demedi. Halkın kahraman oldu. Millet için olumlu adım atarak örnek oldu. Bizim aklımız da iyi olanlar kalır. Makam aracını kimse anmaz, anımsamaz. Millet için yapılan hizmetleri ile anılır.

Yönetenin partisi ne olursa olsun. Önemli olan parti değildir. Denetleme mekanizmaları kaçınılmazdır. Şeffaf olması kaçınılmazdır. Hesap verilebilir olmalıdır. Halk, her aşamayı sorgulayan olmalıdır. Yasama, Yürütme, Danıştay, Sayıştay denetiminde vardı. Hizmet için vardı, yok oldu demek istemiyorum. Herkes korkmadan konuşabilmelidir. Demokrasi kuralı ve ilkesi olan bir sistemdir. ,

Belediyelerimiz halkımız için etkili ulaşım sistemi geliştirmelidir. Hangi sistem hesaplı, hangi sistem etkili kolay ulaşımı sağlamaktadır? Onu tercih etmelidir. Ekonomik olan sistem tercih edilmelidir. Halka ucuz ulaşım olanağı sağlanmalıdır.

Gerekli olanlar yeraltı geçidi, üst geçidi ekonomik yönüyle çok iyi hesaplanmalıdır. Halkın biriktirmeleri vergileri birilerini zengin etmemelidir. Vergisi ona en etkin hizmet olarak dönmesi sağlanmalıdır. Millet malı milletin hakkı olduğu unutulmamalıdır.

Çiçek, çerez, misafir ağırlama zevk olanı haramdır, zehirdir, zıkkımdır. Çok basit ikramları herkes cebinden yapsın. Millet malını birilerinin memnun etmek için kullanılmasın. Bizim parti ile şu belediye ile işimiz yoktur. Derdimiz vatanımız ve milletimizdir. Anadolu'da ilk kuvayı hareketi bayrağımızı indirip, kendi bayraklarını asınca başladı. Gaziantep, Maraş, Urfa "vurun kardaş düşmana diyerek" başladı.

Doğru tercih başarıyı getirir. Birliği sağlar. Herkes hak ettiğine razı olması gerekir. Milletin kuruşu da bir, bini de birdir. Yağmaya göz yumulmamalıdır. Millet malını millet için adaletli bir şekilde kullanılması gerekir.

Her yönüyle örnek bir belediye başkanı olmak istemez misiniz? Tercihinizi yapınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.