Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Islah Edilmeliydi

Zarar ediyor diye satmaya, kapatmaya gerek yoktu. Islah edilerek üretime devam edilmesi milletimiz için daha faydalıydı.

Milletler arası dostluk yoktur. Karşılıklı çıkar ilişkileri vardır. Güçlü olan gelişmiş teknolojiye sahip olanların yararına işler sistem. Üretmeyenler ne satabilir?

Emperyalizm hiç hayır solumadığını çok kere yazdım. Bir arkadaş" Özlük emperyalizm yediği tokadı unutmaz. "Kurtuluş savaşımızı anımsatarak emperyalizmi yenmekle kalmadığımız gibi mazlumların da uyarmasına neden olan Atatürk. Onun için onların hesabı milletimize kapanmaz. Uyanık olup birliğimizi bozmadan çok çalışmalıyız.

Bilim ve teknolojinin ne kadar önemli olduğu somut olarak görüldü. İran İsrail'e attığı füzeleri de havada yere düşürüldü. Hiçbir zarar görmedi. Teknolojiyi geliştirmezsen yem olursun emperyalizme.

Amerika, ajansları bizim çocuklar başardı diye geçti haberleri. Çocukları Neoliberalizmin hizmetinde olan darbecilerdi. Örgütlü güçleri yok ederek istediklerini yapabilmek için 12 Eylül darbesi yapıldı.

Merkez Bankası zarar etti. Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük zarar bu. Neden zarar etti Merkez Bankası. ?Bir sene öncesinde 50 milyar kar ediyor. Bir sene sonra da 818 milyar zarar ediyor. Ehil olmayanların elinde her şey oyuncak olur.

Bu paranın değerini Türkiye'de kaç kişi bilir? Birkaç sene önceki Türkiye bütçesinden büyük bir para bu. Çünkü zarar eden kurumlar kapattık. Acaba kapatma düşünüldü mü? İnsanın aklına geliyor.

Zarar eden değil bizim istediğimiz karar, istediğimiz gibi çıkmazsa anayasa mahkemesinde kapatırız. En kolay olanı satma veya kapatma.

12 Eylül öncesinde ki gibi meclis Başkanlığı seçilemedi. Yargıtay başkanı uzayıp gider seçilemedi.

12 Eylül'ü niçin andık 12 Eylül özeleştirmeye zemin hazırlamaktı. Toplumun örgütü güçlerini yok etmekti. Dirençsiz bırakmaktı toplumu. Dirençsiz kalınca istediği gibi özelleştirme yapıldı.

Haklı olana itaat ve kolaylaştırıcı olma dinimizin emridir. Bir tür millet malını peşkeş çekmeye itaat olmaz. Onu önlemeye çalışmak gerekirdi. Milletin malı Millette kalmalıdır, kalmalıydı.

Köprüyü satarım diyerek 12 Eylül sonrası seçime gidildi. Keşke köprü ile kalsaydı. Cumhuriyet tarihi boyunca kurulan bütün kamu fabrikaları satıldı.

Özelleştirme yutturmacası nasıl ilaç haline getirildi. Fabrika eski teknolojiyi yenileyecek aynı yerde aynı sayıda istihdam sağlayacaktı. Üretime devam edecekti. Çoğu fabrika alınır alınmaz hurdaya satılarak aldığı paradan fazlasını aldı. Fabrikanın yerine konutlar dikildi.

Kim zarar etti özelleştirmeden? Milletimiz zarar etti. En kolay örgütlenme işçilerde oluyordu. Zarar ediyor diye toplumun örgütlü güçlerini de dağıtıldı. Örgütleri de dağıtıldı, sermaye tekelleşmesine gidildi.

Kamu İşletmeleri en çok siyasilerin işine yarıyordu. İş diye gelene bir kart yazıp onları fabrikalara gönderiyordu. Çoğu da işe girerek çalışmaya başlayabiliyordu. Şimdikiler nereye gönderiyor bilmiyorum.

Siyasiler altın yumurtlayan tavuğu bağırda bağırda kesmeyi başardılar. Tavuklarda mundar oldu, En büyük zararı millete çıktı.

Çoğu özelleştirmeler Türk bankalarını kullanarak çayın taşıyla çayın kuşunu vurarak servet sahibi oldular. Dolayısıyla bankalarda da zararlar görüldü.

Alın teriyle servet edilene saygı duyulur. Millet malını yağmalayana lanet okunur. Tüyü bitmedik yetimin hakkı var denir millet malına. Nerede bu hak yanlış örnek olsa kişiden çalarsın günün birinde helalleşirsin. Millet malını çalan kimle, nerede nasıl helalleşecek?

Herkes vicdanı kadar insandır Yasa ve polis neyi koruyacaktır? Ahlak ve adalet yok olursa düzen sağlanamaz. Yasalar ve polisler mazlumların hakkını korurlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum