Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Kadına El Kalkmaz

Mahsa emini İran'da ahlak polisince darp edildi, hastaneye kaldırıldı, kurtarılamadı öldü. Bütün dünyada başta kadın örgütleri olmak üzere şiddetle kınandı. Kendi ülkesindeki kadınlarda olayı protesto ettiler. Toplanan kadınlardan beş tanesi daha öldürüldü. Resmen ateşe benzin döküldü, dünyanın her yerinde kadınlar başkaldırdı.

Türk milletinin büyük şansı kadınlarının Aydın olmasıdır. Kadını içinde bulunduğu duruma göre değerlendirmek gerekir. Türk kadınları cephelerde de başarılı oldular. Erkeği cepheden cepheye koşarken, kadınlarımızda ekonomi cephesinde çalışarak başarılı oldular. Türk anaları çok özveri ile Kurtuluş Savaşına katıldılar. Vatanı savunmak için erkek giysisi giyerek savaşa katıldılar. Dünya tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır. Kadınlarımız hep onurumuz hem de gururumuzdur.

Kimse kadına saçı uzun aklı kısa diyemez. Onu söyleyenlerin kendilerine kuşkuyla bakılır. Erkeği var eden, tamamlayan kadınlardır. Aydın ve güzel gelecek kadınlarımızın elindedir. Kadınlarımız yaşamın her alanında vardır, bulundukları yerlerde çok başarılıdırlar. Onlar her görevin üstesinden gelirler. Onlar başarının adıdırlar.

Bazı ülkelerdeki kadınların durumu işler acısıdır. İran'da genç bir kadın saçları görünüyor diye örtüsü nedeniyle darp edildi. Kaldırıldığı hastanede öldü. Afganistan'da kadınlar sokaklarda kurşuna dizildi. Oradaki kadınlar özgürce yaşamlarını sürdüremez oldular. Ehliyet alabilmek onlar için çok özlemi çekilen bir durumdur. Kadınların Özgür olmadığı yer karanlıktır. Orada eşitlik yoktur. Adalet uygulamaları sakat işler. Demokrasi ve insan haklarından kadınlar yeterince faydalanamazlar, insani haklarını kullanamazlar.

Kurtuluş gerçekleşip, Cumhuriyet kurulunca toplumumuzda kadın erkek eşit oldular. Vatanımızın kurtuluşunda hem cephede hem geride kadınlarımız vardı. Siz artık eve kapanın denilebilir mi? Zafer'den zafer' e koşarak kurtuluşu gerçekleştirdi, hemen cehalete karşı savaş başlatıldı. Bu savaşın öncüleri de elbette kadınlardı. Kadınlarımıza toplumun her alanda çalışma hakları verildi. Çalışarak üreterek varlıklarını ve haklarını genişlettiler ve sahiplendiler.

İnsanoğlu daima güvenli Liman arar. Türkiye'de İran'da öldüren kadını ve yapılan vahşeti kınandı ve protesto edildi. Bu hem bizim kadınlarımız tarafından yapıldı hem de İranlı kadınlar tarafından yapıldı İranlı kadınlar Atatürk anıtının çevresinde toplandılar. Mustafa Kemal'in mazlumların kurtarıcısı olduğuna inanarak haksızlıklara isyan ettiler.

Karanlığın ve cehaletin garip geldiği yer dünyada yoktur. Ve olmayacaktır da. Daima aydınlık ,ilim ve bilim diyenler Galip gelmişlerdir. Dünyanın her yerinde insan haklarının eksiksiz kullanılacağı günler gelecektir.

Türk kadınları yerelde başlayarak zaman içinde seçme ve seçilme haklarını kazanmışlardır. Bunu en doğru şekilde en verimli şekilde kullanmışlardır. Kadınların yüreği ve beyni aydınsa orada karanlık olmaz.

Neşet Baba ne diyor. Biri var etti beni, biri yar etti beni. İki Büyük nimetim var biri anam biri yarim.

Biz cumhuriyetle birlikte uygarlık yolunda ilerledik. Kadın ve erkek hakları diye bir şey olmadı. İnsan gözüyle bakıldığı herkese. Eğitiminde ve haklarında hiçbir kısıtlama yapılmadı. Onun için kurtarıcı ve kurucumuzun saygıyla anıyoruz. Dünyanın birçok yerinde kadın hakları konusundaki gelişimler hala tamamlanamamış. Bunun nedeni sorulduğunda bir Mustafa kemalimiz yoktu diyorlar.

Sosyal medya üzerinden �ran'daki gençler bize bir Mustafa Kemal gerekir paylaşımlarını yapıyorlar. Bizdeki sosyal haklara imreniyorlar. İnsanca ,özgürlük içinde eşit haklarla yaşamak istiyorlar.

Vatan ve millet için çalışanlar unutulmazlar. Cumhuriyetimizi kururak bize bu günleri sağlayan, başta Atatürk olmak üzere hepsinin unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Mustafa Özlük

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.