Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Orası Senin Vatanın

Bütün vatan evlatlarının, düşünceleri, rüyaları ve hayalleri, yaşama ilkeleri, amaçları vatanım için, milletim için daha faydalı neler yapabilirim olmalıdır." İşini en iyi yapan vatanını en çok sevendir"

Ülkemizde herkes aynı dili konuşur, birbirini anlar dinler ve anlaşır. Kendine ait, arı Türkçe konuşulmalıdır. Sanatı, bilimi, öz dilimizde yapmaya çalışmalılar. Teknik ve teknolojik gelişmelerde, öz dilini kullanır, geliştirirler.

Çocuklar yaşlarına uygun, ilim, bilim, fen yolunda çağdaş eğitim alırlar. Eğitilmelerinde öyle ortamlar yaratılır ki, severek, isteyerek, düşünerek laboratuvarda bilgi yolunda coşku ve istekle çalışırlar. Teknolojideki gelişmeleri öğrenerek, ülkemizde daha iyisini yapma ve geliştirme gayret içinde olurlar.

Çocuklar ağır işlerde, yaşına ve cinsiyetine uygun olmayan işlerde çalıştırılamaz. Okul yaşındaki bütün çocuklar okulda olmalılar. Hayal güçlerini, duygu ve düşüncelerini bilim yolunda geliştirmeye yönelik ortamlar hazırlanır.

Çocuklarımızın almış olduğu eğitim, üretim ilkelerine bağlı olarak uygulanır. Her çocuk yaşına uygun olarak, en az bir yumurta değerinde bir kıymet üretmeye çalışır. Çalışarak ve üreterek yaşamayı ilke edinirler. Üretmekten zevk alır, yaşamı boyunca üretici olmaya çalışır.

Ülkemizdeki sağlık hizmetleri parasız, herkese erişebilir şekilde en kaliteli şekilde sunulur. Dünya milletlerine eğitimimiz ve sağlık hizmetiniz örnek diye gösterilir. İnsanımızın huzurlu yaşaması için her türlü özveride bulunmak gerekir. Kurum ve kuruluşlar, ülkemde liyakatli ellerde tıkır tıkır çalışır.

Herkesin işi olur, çalışarak ve üreterek huzurlu üretim yaparlar. Huzur ve mutluluk içinde yaşamaya çalışırlar. Üretmekten, çalışmaktan kadın erkek geride kalmaz. Herkes gücüne ve yaşına göre en önde, en iyi en kaliteliyi üretme yarışı içinde olurlar. Her yaştaki insanımız dengeli ve kaliteli bir şekilde beslenme imkanlarına kavuşurlar.

Çocuklar ağır işlerde çalıştırılamazlar. Eğitim hakkından yoksun bırakılamazlar. Özgür ve eşit şekilde gelişmelerinin önü açılır. Hiçbir çocuk sözlü ve benzeri bir şekilde tacize maruz kalmazlar. Özgürce, oyunla, eğitimde, bilimle yarışarak büyür çocuklarımız.

Vatanım trafik ölümlerinin ülkesi olmasın. İşçi ölümleri ülkesi olmasın. Sokaklarında kadınlar öldürülen ülke olmasın. İlim ve bilimin gösterdiği bütün kaide, kurallar uygulanır. İş güvenliği için gerekli bilimsel tedbirlerin hepsi noksansız yerine getirilir. İhmale gelmez, iş güvenliği için gerekli korunmaları savsaklayanlar gerektiğinde en ağır bir ceza ile cezalandırılır.

İnsanlarımızın ruhu ve bedeni sevgiyle dolar ülkemizde. Sevgi ile yaşar sevgiyi geliştirir gönlünce. Ki nefret kısaca kötülüklerden haberdar olmazlar. Su nasıl aynı yönde, akarsa sevgiyle dolan ruhlar da yanlış ve farklı yaşantı örnekleri görülmez. Her yerde her yürekte sevgi gülü açar daima.

Adalet güveni sönmeyen bir güneş olur ülkemizde. Dinimize, milletimize, öz benliğimize yakışan adalet sonsuz şekilde yaşatılır. Haksızlık ve zulüm bizim ülkemizde görülmez. Adaletin parlak yıldızı bütün dünyada gıpta ile izlenir. Millet vicdanı ve iradesi bunun yolunda var gücüyle el birliği ile çalışarak geliştirilir.

Erdemli insanlar ülkesi olmalıdır vatanım. Ahlaklı vicdanlı insanlar, sevgi dileğiyle sonsuz şekilde kaynaşır ve yaşarlar. Toplumda yalana yer verilmez. Kötülükler hiç görülmez ülkemde. Sevgi ve mutluluk görülür her yerde her yürekte.

Sevgi, huzur ve barış içinde yaşanan senin vatanındır. Özgürlük ve adaletin sadece çevre ülkeleri değil dünyaya örnek olur.

Orası senin vatanı diyen Ziya Gökalp'' tır. Ziya Gökalp Yurtsever insanlardan ilham almış, bütün yurtseverlere ilham olmuştur. En zor koşullarda herkes padişahım çok yaşa derken, on yedi yaşında üç adım öne çıkarak Türk milleti çok yaşa diye haykırmıştır. Yaşamasını istediği Türk milletidir. Birey için aile neyse, aynı duyguyla yurdunu milletin, vatanı sevme aynıdır. Özgürce yaşamamız için emek verenlerin hepsine sevgi ve saygı sunulur.

Daha fazla uzatma uygun değil sanırım. Daha net anlatım için" memleket isterim" şiirini Cahit Sıtkı Tarancı'dan okur musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.