Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Utanç Duvarı

Bazı duvarlar yıkılır, anıları da unutulur gider. İnsani duygu taşıyanlara yakışmayacak davranışlar görüyoruz. Ve bu utancı yapanlar millete örnek olacak kişilerdir. Ne yıkılır ne de unutulur bu utanç.

On bir ilde en büyük deprem felaketi yaşandı. Oraya ilk önce ulaşması gereken Kızılay, başkanı çadır sattığı iddia edildi. Daha beterleri de yaşandı. Bütün eğitim kurumları yıkıldı. Can kayıplarının yanında okullar girilemeyecek duruma geldi. 960 öğretmeniz şehit oldu. Derse girip de öğrencisini göremeyen öğretmenler çok üzüldü. Ruhsal ve maddi yönden herkes perişan oldu. Böylesine acı yaşanılan yerde, menfaat sağlamayı düşünenler insan olabilir mi?

Acımak ve üzülmek çare olmuyor. Devlet ve millet olarak çözüm üretmemiz, hızlı bir şekilde yaraları sarmamız gerekir. Devlet yaraları sarmak için elindeki bütün imkanları seferber etti. Birçok ilimizdeki meslek okullarında çadır dikimi başladı. Dikiş bilen mahalle sakinleri gönüllü katkıda bulunmaya çalıştılar. Bu can siperane çalışmaya ilimiz Konya'da katılmıştır.

Çadır satan görevden alındı. Hiçbir ceza almadı. Yara sarılır mı böyle? Hem vatandaşların, hem de çadır okulların açılabilmesi için herkes seferber oldu. Çok güzel bir davranış değil mi? En kısa zamanda 1800 tane çadır okul açıldı.

İstanbul'daki bir meslek okulunda, halı büyüklüğünde bir çadır 567 bin liraya mal edildi. İstanbul'daki dikim altına mı, gümüşe mi döndü kimsenin aklı ermedi. Böyle bir hainlik görmemezlikten gelinir mi? Devletin 2 milyon 600 bin lirası soruşturuldu, zimmete geçirildiği iddia ediliyor.

Çadır altın ve gümüş değilmiş ama müdüre altınmış. Müfettişlerin tespitine rağmen görevinde kaldı. İlçe milli eğitim müdürü alkışladı. Cezasız kalması diğerlerine cesaret vermez mi? Bize devletin bir kuruşu da bir, bin kuruşu da bir diye öğrettiler.

Eğitimdeki gelişmeleri görmemezlikten gelmek olmazdı. Kendine özel tuvalet yaptırdı devletin imkanları ile. Müdür WC yazdırdı. Kapıları kilitledi keyiflice girip çıkıyor. Şahsına tuvalet yaptırdı.

Bilimsel düşünceyi savunmayıp, okuyanlardan korkan rektörler var. Bilim ve teknolojiyi kullanmazsan bir avuç İsrailli İslam ülkelerini takmıyor. Düştüğün kötü durumdan kurtulamazsın. Eğitim eğitim bilimsel eğitim. Özgür düşünen ve sorgulayan gençler yetiştirilmesi gerekir. Çağın en ileri teknolojilerine sahip olmak için çalışmak gerekir.

El kirlendi, yüz kirlendi, vicdanlar kirlendi. Bizi nasıl bir gelecek bekliyor bu durumda? Çocuklar nasıl emanet edilir böyle kişilere.

Bir çirkin ve çirkin olduğu kadar çirkeflikle dolu bir olayda Konya'da yaşandı. Mahkeme sonuçlandı elektrikçi hak ettiği cezayı aldı. İşlem bitti mi?

Bu olaya sebep olan müdür ve müdür yardımcısı sorumluluklarını nasıl açıklayacağız. Bunların elektrikçi ile ne gibi ilişkileri var? Arada elbette pis kokular var. Öğrencisini peşkeş çeken neleri çekmez? Bu utanç duvarları yıkılır ve unutulur mu?

En acısı bunlar topluma örnek olacak kişiler. Anne ve baba çocuğunun güvenle teslim ettiği kişiler. Kızılay başkanı çadır sattığı iddia edildi. Bu öğretmen ve idareciler rol model öyle mi? Bunları hiç kimse öğretmen gözüyle bakmaz bakmamalı da. Memleketin kan ağlarken 52 binden fazla insanımız ölmüş iken bunu yapan insan olur mu? Onlar da doğru yolda olmayan insanlardan gelecek ve umut beklenir mi? Vallahi hiç bekleme. Ev yanıyor su taşıması gerekirken, benzin döken vicdansız bunlar.

Çıkar karşılığı yapılan ahlaksızlığa uydurulan yalanlarla kapatılır mı? Bunlar doğruyu ve aydın yolu gösterecekleri yerlerde çocukları tuzağa çektiler. Bu ahlaksız tuzak ne karşılığı kuruldu?

Ahlaksız insandan her şey beklenir. Üstü örtülen böylesi yaşanan olaylar var mı? Erdemli ve namuslu bir adam, böyle bir duvar örmez. Örmediği gibi namuslu insanın yapması gerekeni yapar. Alet olma değil önlemesi gerekir. Sahteciliğe yer ve meydan yoktur. Mahkemeye koşup böyle hainleri adalete teslim etmek gerekir.

Okulsuz kalan öğrenciler, her şeyini kaybeden aileler büyük acılar yaşadı. İnsanın en kısa zamanda başını sokacak çadıra ihtiyacı var. Maddi ve manevi sonsuz zararı var. Elini taşın altına sokup çare üretmesi gerekirken, örnek alınacak insanlardaki davranışları gör. Erdemli ve namuslu insanlar yaşam duvarı örüyorlar. Sahtekarlar da tuzak ve hainlik duvar örüyorlar.

Yukarıdaki örnekler herkesin öfkesini zıplatıyor. Yapanlar rol model insanlar olunca utanç katlanıyor. Utanç ben de daha da artıyor meslektaşım diyemiyorum. Demeye de utanıyorum.

El yüz vicdan kirlendikten sonra her meslekten çıkar böylesi demek vicdanları rahatlatmıyor. Hiçbir suç cezasız kalmaması lazım. Namuslu ve erdemli, vatan ve millet için can verenlere rahmet dilerim. Hainleri de Allah'a havale ederek hak ettikleri cezaları almaları beklenmektedir.

Vatandaş kan ağlarken hiç kimse böyle şeyleri heveslenmesin. Namuslu insanlarda sevgi duvarı örsünler. Namuslulara gül ver, vicdansızlara tükür. Öğretmen olunca bilimsel eğitim sevgi ve özgüven akla gelmesi gerekir. Herkesin güzelliklerde buluşup sevgiyle yaşamasını sağlamak gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.