KİTAP GÜNLERİNİN ARDINDAN

Her yıl Konya Büyük Şehir Beleyesi Başkanlığının organize ettiği kitap günleri, Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşti. Kendi alanında bir marka olduğunu kanıtlayan Konya kitap günleri, geçtiğimiz hafta son buldu. Birbirinden değerli birçok yazar ve yayınevi Konya’ya gelerek, kitapseverlerle buluştu.

Bir Konyalı olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için şehrim adına ne kadar gurur duysam azdır. Kültür başkenti sloganıyla çıkılan bu yolda en güzele en mükemmele ulaşması, bütün Konyalıların tek arzusudur.

Bir Konyalı yazar olarak en sevindiğim gelişmelerin başında, Konyalı yazarların reklam panolarında billboardlarda gösterilmesidir. Aynı zamanda onlara söyleşiler tertip edilmesidir. Biliyoruz ki Konya kültürü için eserler üreten kalem sahiplerinin ülke genelinde boy gösterebilmesi, bu tür organizasyonlarda değerlendirilmesi ve özellikle, organizasyon yapanların kültür ihracı adına kendisini temsil eden yazarlarını ön plana çıkarmasıyla oluşacak olmasıdır.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan organizasyonlara nispet her geçen yıl kalitesini artırıyor olması memnun edici olsa da bir Konyalı yazar olarak bazı hayal kırıklıklarının da yanında getirdiğini söylemeden geçemeyeceğim. Konya’mızın sivil toplum kuruluşları, vakıfları, dernekleri bu organizasyonda yer alamadılar. Adeta çıra dibine karanlık sözünü haklı çıkaran bu gelişme, maalesef şehrimizin kültürü için değer üreten kendi kültür adamlarına, dışarıdan gelenlere verdiği değerin çok görülmesidir.

Popüler kültürün kol gezdiği günümüzde, Konya için yazan, derdi şehrimize değer katmak olan, eserler üreten yazarlarımızın birçoğunun görmezden gelinmesi, yok sayılması üzülmemize sebep olmuştur. Zira kendi imkanlarıyla kültür elçiliği yapan birçok yazarımızın, o şenlik içinde kendisine bir yer bulamaması bence bu organizasyonun da bir anlamda popüler kültüre hizmet ettiği gerçeğini göstermiştir.

Biz, yaklaşık yedi yıldır kültür sanat alanında hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan, kendi imkanlarıyla kültür programlar yapan, Selçukya Kültür sanat Derneği olarak bu organizasyon için büyük bir hazırlık yapmıştık. Ama bütün çabalara rağmen maalesef yer alamadık. Oysaki biz kendi imkanlarıyla kitap yayınlayan şair ve yazarlarımızı o şenlik içinde halkın gözü önüne çıkarmak gibi misyon üslenmek istemiştik. Temennimiz, önümüzdeki yıllarda bu hatadan dönülmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.