Yılmaz SANDIKÇI

Yılmaz SANDIKÇI

ARAPLARI SEVELİM!

Arapları sevelim tabi, çünkü peygamber efendimiz Hz Muhammed (sav) de bir Arap. Evet, doğru... Doğru ancak, sözün ardını getirmeden, burada kestirip atanların 15 yaş altındaki ergenlik aklı seviyesine hitap ettiğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

*

Acaba diyorum, aslında “peygamberimize inanan ve yanında yer alan Müslümanları sevmeliyiz” demek isterken, ergen aklı ile Arapların hepsi de Müslümanmış zannederek mi böyle bir mantık hatasına düşüyor bazıları? Her kim, yetişkin yaşlara geldiğinde, bu konuşmanın devamını getirmek yerine ergen aklı ile konuşmaya devam ediyorsa, ne İslam dinini ne de Arapları anlayamamış demektir!

*

Peki, peygamberimizin Araplar arasından çıkması, Arapların fazileti hatırına mıdır, yoksa tam tersi bir durum mu vardır sizce? Ya şuna ne demeli, “Arapları sevmek imandandır, sevmemek kâfirliktir” diyen birinin, aklını kullanma seviyesinde mi sorun vardır, yoksa dinleyicilerinin aklını kullanma seviyesini aşağıda tutmaya mı çalışıyordur? Ne dersiniz?

*

Sözü baştan alalım ve “peygamber (sav) efendimiz bir Arap olduğu için Arapları sevmek imandandır!” diyelim ve şöyle devam edelim; Peygamberimiz Arap olduğu için Arapları sevelim sevmesine de ya şu Araplara ne diyelim sizce?

*

Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği peygamber efendimiz Hz Muhammed (sav)’e inanmayan ve reddeden Arapları da sevelim mi? Ya da Allah’ın gönderdiği peygamberi öldürmeye kalkışan Arapları da mı sevelim? Veya Allah’ın peygamberini öldürmek üzere kiralık katil tutan Araplar için ne diyeceksiniz peki? Bu Arapları mı sevelim, yoksa peygamberi öldürmek için kiralık katil olmayı kabul eden Arapları mı sevelim?

*

Öldüremeyince, peygamberimize inanan Müslümanlara işkence eden Arapları da sevelim mi? İşkenceleri işe yaramayınca, yoksulluğa, açlığa mahkûm edecek şekilde Müslümanlara iş - ticaret yapma engelleri koyan Arapları mı sevelim? Yetmemiş gibi, peygamber efendimizi ve ona inanan Müslümanları evinden yurdundan süren, onları Habeşistan’a, Medine’ye sığınmak zorunda bırakan Arapları da sevelim mi?

*

Hadi sürdüler çıkardılar, gittikleri yerde de peygamberimize rahat vermeyen Araplara ne diyelim? Bir de savaş açtılar peygamberimizi ve tüm Müslümanları yok etmek için… Arapların içinden çıkan peygambere savaş açan Arapları mı sevelim?

*

Peygamberimizin komutasındaki Müslüman ordusuna mağlup olunca, Mekke’nin Müslümanlarca fethinden sonra kılıçtan kurtulmak için, diliyle “tamam Müslüman olduk” derken, eliyle “İslam düşmanları ile işbirliği yapan” Arapları da sevelim mi?

*
Peygamber efendimizin vefatından sonra, cinsiyeti sırf kız olduğu için bebelerini canlı canlı kuma gömen cahiliye geleneklerini ve nice bidat ile hurafeyi İslam dinine karıştıran Arapları da sevelim mi?

*

Siyasi emelleri uğruna, dünyevi çıkarları için idareyi, saltanatı, otoriteyi ele geçirmek üzere Müslümanı Müslümana kırdıran Arapları hatta bu yolda, saltanatı uğruna peygamber torununu bile katleden Arapları da sevelim mi?

*

Müslüman olan milletleri kendisine köle yapmak üzere Allah’ın İslam dinini kullanan Arapları sevelim mi?

*

Milletlerin gelişme ateşine kıvılcım çakan milliyetçilik gibi duyguları körleyerek Müslüman milletlerin gelişmesini önleyen Arapları sevelim mi?

Her türlü ırkçılığın, emperyalizmin ve sömürgenin panzehri olan milliyetçiliği, İslam’a göre günahmış gibi göstererek İslam düşmanlarının Müslümanları sömürgeleştirmesine kapı açan Arapları sevelim mi?

*

Dünya müslümanları üzerinde hâkim olabilme hırsı ile hilafet makamını Osmanlı’dan almak için haçlı bakiyesi İslam düşmanlarının desteğine güvenip isyan çıkaran, Müslüman Türk askerini sırtından vuran, İngiliz bayrağı altında Osmanlı ordusuna saldıran ayrılıkçı, işbirlikçi, fitne, fesat Arapları da sevelim mi?

Müslüman Türkler işgalci İslam düşmanlarına karşı milliyetçi bir Kurtuluşu Savaşı verirken, manda ve himayeyi kabul eden Araplara ne diyelim peki?

*

Geçen yüzyılda, Müslüman Türk milletinin bağımsızlık iradesini kırmak için planlar yapan işgalci devletlerin düşmanlık sözlerini, Türklerin kulağına Arapça dilinde fısıldayan ve Türklerin milli birliğini dağıtma planına hizmet(!) eden Arapları da sevelim mi?

Geçen yılda ise Türk çocuklarını ümmetçilik hatırına “Mehmetçik Filistin’e” diye bağırtırken, İİT toplantısında İsrail’e ambargo konulmasını engelleyen Arapları sevelim mi peki?

2012 yılında İngilizlerin “tarihteki en büyük İngiliz düşmanı” ilan ettiği Atatürk’e karşı düşmanlığını bir futbol maçında göstererek, aslında hala İngiliz bayrağı altında olduğunu gösteren Arapları mı sevelim?

Bu, İngiliz bayrağı sallayan Arapların, Suudi Arabistan bayrağını hilafet bayrağı veya tevhit bayrağı adı altında Türkiye’de sallama oyunu oynayan Arapları da sevelim mi peki?

Müslüman olan milletlere “İslam’a göre milliyetçilik günahtır” diye öğretirken, kendi menfaatleri için ırkçılığın dibini bulan ırkçı Arapları ne edelim?

*

Arap milletinde diğer milletlere karşı bir üstünlük veya bir fazilet olmadığını anlamanın, anlatmanın günah olmadığını fark etmek için ne gerekir sizce?

*

Gördüğünüz gibi konu Araplar veya Arapları sevmek değildir! Konu Müslümanların kafasını karıştırmak için bu konuları sorun haline getirenlerin çarpık ve sapık sözler ile Müslümanlar arasına fitne fesat sokma çabasıdır! Asıl sorun, aklını kullanma seviyesinde sorun yaşadığı için böyle tuzaklara düşenlerdedir bence… Ve büyük sorun ise İslam uğruna en çok şehidi vermiş olan Türk milletinin aklını kullanma seviyesinde yükselmesini engelleyenlere kananlardadır…

*

Allah’ın selamı ve dua kanmak yerine işin aslını arayanlar ile dinin manasını anlamaya çalışanlar üzerine olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.