Cennet Beyza ARDAHAN

Cennet Beyza ARDAHAN

KONYA YÜZYILI

Bilindiği üzere 14 Mayıs seçimlerinde tercihini Doğru Adam'dan yana kullanan Milletimiz meclis çoğunluğunu Cumhur ittifakına vermiş ve 28 Mayıs da yapılan 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oyla bu zaferi taçlandırarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanlığına seçerek Türkiye ve Erdoğan düşmanlarına gereken cevabı vermişti.

Türkiye'nin değerlerini ve insan kaynaklarını çok iyi bilen Sayın Cumhurbaşkanımızca atamaları tamamlanan yeni Kabinede, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat' dan oluşan dört bakanın Konyalı olması bir hayli dikkat çekti. Bilindiği üzere, bir önceki kabinedeki ağırlık Karadenizlilerin elindeydi. Yine bir başka Konyalı hemşehrimiz Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever' in de Genelkurmay Başkanı olması ayrı bir sevinç oldu. Kaldı ki mevcut düzende bile, devletimizin birçok kurum ve kuruluşlarında yüksek kadro ve rütbelerde asker, bürokrat, teknokrat ve eğitimci gibi üst düzey yöneticilerimiz de var. Ki önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Konya’mıza yapmış olduğu katkılar aşikar bir şekilde meydanda.

Tabi ki bütün bunlar bizi çok mutlu etmiştir. Özellikle bu seçimlerde Konyalılar Selçuklunun izini, Osmanlı'nın sözünü meclise taşımışlardır. Artık tabiri caizse, Konya’nın nabzı mecliste atacak; 2023 yılı "Konya Yüzyılı" olarak hatıralarımızda kalacaktır.

Bundan 8 asır önce 1220 yılında Anadolu Selçuklu tahtına oturan Alaeddin Keykubad ile ilimde, kültürde, sanat da imar da altın çağını yaşayan Selçuklu Payitahtı Konya'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılında yine her alanda büyük bir ivme kazanacağının belirtisidir kabinede Konya’mıza verilen 4 bakanlık ve Cumhurbaşkanımızın Konya'ya duyduğu özel sevgi.

Bugüne kadar Sultanlar Şehri, Mevlana Şehri gibi isimlerle anılan Selçuklu Payitahtı Konya’mız bundan sonrada Bakanlar Şehri ve Bakanların Konya’mıza katacağı yeni ivmelerle anılacak ve tabir yerindeyse 2023 hafızalarda ''Konya Yüzyılı '' olarak kalacaktır

Haftaya buluşmak üzere, Sevgi, Saygı, Muhabbetle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.