Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Seçimler

Seçim derdi, geçim demek mi? Seçim derdi hiç kimseyi germemeli. Her birey kendine ait olan yerde durmalı, kendi ırmağında akmaya çalışmalıdır. Yanlış ırmağa girmeleri sorun oluyor. Seçimler demokrasi ile yönetilen ülkelerde ehliyet sınavıdır. Seçimi kazanan direksiyona geçer. Aldığı yetkiyi adil bir şekilde uygular. Milli gelirden herkesin hak ettiği payı almasını sağlar.

Ülkemizde demokrasi yönetimi ile uygarlık yolunun seçmiştir. Bu yolun özü sevgidir. İnsanın daha da yaşam kalitesini yükseltmeye çalışmadır. Demokrasi barış özgürlük liginde milletini en yukarı taşıma hedefidir. Hiç çıkarı olmayan insanlar neden birbirini kırar üzer. Değer mi insan kalbini kırmaya? Değmediğini herkes bilir ama değnek sallarlar karanlığa. Sevincinde üzüntüsünde yanında olmayacaklar için komşunu, eşinizi, dostunuzu üzmeye değecek ne var?

Eğlenmeyi, sevinmeyi de beceremedik, silah atarak sevinç olur mu? On dört yaşındaki bir çocuk kafasına gelen kurşunla öldü. Konvoyla giderken biri hareket yaptı diye bıçaklanarak öldürüldü. Vekiller darp edildi. Erzurum'da neleri yaşandı gözümüzle gördük. Sevgi ikliminin yaşandığı topraklarda, İpek halıya benzeyen bu vatanımızda böylesi hareketler yakışır mı? Zarara uğrayan zararı, acıya düşen acısı ile kaldı. Şimdi yanında kim kaldı? Komşular, akrabalar kaldı. Siyasiler belki selam verip gittiler. Gelin insanca sevgide kalarak yaşamayı seçelim. Türkiye genelinde kutlamalarda ikisi çocuk, üç kişi öldü. Dört kişi de ağır yaralandı. Bundan böyle kutlamaları da doğru dürüst yapabilmeliyiz. Kalp kırmadan geçtik, kalbi durdurmaya vardık. Çok yazık oluyor insanımıza.

Seçim sonuçları da yıkım yaşayan ülkeler, demokrasiyi içselleştiremeyen, kanun ve kuralların yerleşmediği yerlerde yaşanıyor. Almanya'da seçimin halkın üzerine etkisi sıfırdır. Herkes işini bilir, demokrasi tıkır tıkır işler, yıkım ve tahribat yaşanmaz. İl il gezerek milletini üzmez, miting masrafı yapılmaz oralarda. İletişim araçlarını kullanarak ve sosyal politikalarını yapacaklarını medyayı kullanarak, saygı içinde özgürce kullanırlar. Meydanlara halkı toplamazlar. Birlikte kural ve kaide içinde, işleyen demokraside, birleşip sevgi ile insanca yaşamaya bakalım.

Biz millet olarak farklıyız. İnsan olarak farklıyız. İnancımız ve vatan sevgimiz sonsuzdur. Böyle bir iklim barbarlık, kötülük hiç yakışmıyor. Toplumu karşısında seviyeli bir üslup seçelim.. Neden iyilik, doğruluk, sevgiyle, adaletli yarış yapamıyoruz? Her konuda bize düşen Dünya'ya örnek olmaktır. Önümüzdeki güzel örneklerin yanına yaklaşamıyoruz. Çok çok olumlu yönde, iyilik ve doğruluk göstermemiz gerekir.

Erdemli ve yüksek karakterli insanlardan beklentimiz bu yöndedir. Vekil sayısı kesinlikle yarıya indirilmelidir. Miting ve afişlerle son verilmelidir. Kirlilik ve lüzumsuz harcamalardan kurtulmak gerekir. Toplumu sevgide birleştirerek, ileri hedeflere doğru birlikte yürümek gerekir. Adaleti, barışı, kardeşliği yaşanır kılmamız gerekir.

Gelin Avrupa'dan bir de iyi örnekler alalım. Gelişme, teknoloji, mutlu yaşamayı hedefleyelim birlikte. Kin, nefret kalsın olduğu yerde. Sevgi diliyle, iletim araçları ile yarışılsın eşit şekilde.

Seçim yorgunluk ve umutsuzluk olmasın. Sevgi ve barış diyenler kazansın. Demokrasi, insan haklarını uygulayarak yaşam kalitesini yükseltme de yarışalım. Uygarca yarışma, yaşama hedefimiz olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.