Mustafa ÖZLÜK

Mustafa ÖZLÜK

Topluca İyileşme

Ülkemizdeki normalleşme adımı, halkımızın yüreğine, bir damla da olsa su sermiştir. Vatan ve millet yararına olanlarda birleşmek gerekir. Yukarıdaki pozitif düşünce aşağıya da kesinlikle yansıyacaktır.

Evrensel adaletin uygulandığı toplumlarda huzur oluşur. Sonsuz güven vardır orada. Adaletin olduğu ülkeye dünya ülkeleri de güven duyar. Hem ulusun hem de bireylerin değeri olur dünyada. Adaleti ve demokrasisi gelişmemiş ülkenin itibarı olmaz dünyada. Normalleşme, ülkemizin adalet ve demokrasisini yükseltme ve geliştirmeyi sağlamalıdır.

Normalleşme yoksulluğu, işsizliği, adaletsizliği, insan haklarının zirveye çıktığı bir ülke olma yolunda birlikte çalışmayı sağlamalıdır. Yurdun her yerindeki çocukların bilimsel eğitim almaları sağlamalıdır. Çocukların karınlarının doyurmasını ve istismarının önlenebilmesi gerekir. Sağlık hizmetlerine erişim de kolaylık olması gerekir. Göçmen sorunu, suç örgütleri, sağlığa zararlı alışkanlıkların önlenmesinde etkin tedbirler gerektirir.

"Yurtta barış dünyada barış" ilkesini sağlayan, yalın yoksulluğu ortadan kaldırmak için normalleşme gerekir. Suçların kaldırılması için etkin tekbirler gerekir. Olumsuz gelişmeleri önlemeye çalışma olmalı normalleşme. Hem ülkemizde hem de dünyada barışın sağlanmasında etkili rol oynayabilmemiz gerekir.

Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımının olmadığı, kadın ölümlerinin duyulmadığı şiddetin yok edildiği yumuşamayı sağlamalıdır normalleşme.

Yurdumuzun suyunun, havasının kirlenmediği, doğanın korunduğu, suç örgütlerinin yok edildiği, huzurlu yaşamın merkezi olmalıdır yurdumuz.

Bizim beklediğimiz normalleşme, halkımızın barış ve huzur içinde yaşamasını sağlamalıdır birlikte. Herkese iş sağlamaya çalışılmalıdır. En kaliteli eğitim, bilimsel eğitim verilmelidir yurdumuzda. En son teknolojileri milletin hizmetine sunmaya çalışılmalıdır birlikte.

Hediyeleşme güzel bir duygu ve geleneğimizdir. Her gün hediyeleşseler bunun millete yararı nedir? Sınırlarımızın korunması, göçmen sorununun çözülmesi gerekir. Çocuklarımız ve gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için gerekli tedbirler birlikte alınmalıdır. Çocuklarımızın yetenekleri, gizil güçleri ortaya çıkarılarak en iyi eğitim almaları sağlanmalıdır.

Emekliler destekle on bin lira maaş alırken, 3-5 yerden maaş alınırsa adalet ve güven sağlanır mı? Toplumda eşit işe eşit ücret adaleti şekilde uygulanmalıdır. Adaletle ve üreterek normalleşme sağlanır. Yukarıdaki normalleşme ile alttaki herkesi huzura kavuşturmak gerekir. Herkesin işe ve aşa sahip olması sağlanmalıdır.

Normalleşme ve tasarruf tekbirleri herkese uygulanmalıdır. Hatta buna, vekillerden, üç beş yerde maaş alanlardan başlanmalıdır.

Tekeden süt çıkmaz. Ama süt almaya çalışmak gerekir. Yolcusu olmayan havaalanları yapılmış olsa bile yolcu yoksa açılmasını ertelemek gerekir. Oraya eleman almanın anlamı var mı?

Milletimizin yararına olmayan yol, köprü kısaca ne kadar garantili çalışma varsa istenilen sonucu almak gerekmez mi? Ne kadar zarar veriyorsa, halkın emeği heba oluyorsa bunu durdurmaya çalışmak gerekir birlikte.

Normalleşme millete zarar veren, bütün kötü gidişatı ortadan kaldırmak, milletin bütün bireylerin yararına olacak şekilde birlikte karar almaktır.

Demokrasimizi, adaletimizi eğitimimizi dünya standartlarına çıkarmaya çalışmaktır. Basın özgürlüğü nerede? İnsan hakları nerede? Hizmet kalitesi yükseltilmelidir,

Tasarruf tekbirleri ile yöneticiler millete örnek olması gerekir. Yöneticiler örnek davranışları ile öncülük etmeleri beklenir. Cumhuriyetin kurucusu, Milletvekilleri maaşlarına zam değil, %30'a indirime gidilmiştir. Böyle bir durum karşısında toplumun bütün kesimleri özveri de severek bulunmaya çalışırlar. Çünkü önde olanlar aynı şekilde davranarak örnek olmuşlardır.

Başta millet malının korunması gelir. Denizler, göller, akarsular milletimizin malıdır. Öyle de kalmalıdır. Halkımızın kullanımına sonuna kadar millet malları açılmalıdır. Milletin malı ile birileri zengin edilemez. Kamu alanlarından bütün vatandaşlar faydalanması gerekir.

Maden arama için ormanlarımız talan edilmemelidir. Ormanlar devlet malıdır. Milletimizin yararlanması gerekir. Ormanlar talan edilerek milletimizin geleceği yok edilemez. Ormanlar milletin geleceğidir hepimizindir.

Yeraltı ve yer üstü kaynakları milletimizin yararına işletilmelidir. Doğayı korumak gerekir. Doğaya ve çevreye zarar vermeden işletilmelidir. Milletimiz için işletip milletimiz için gelirler sağlanmalıdır.

Çağdaş eğitim teknoloji geliştirme en üst düzeyde seferberlik gerektirir. Yarın çok geç olabilir yetenekleri ortaya çıkararak değerlendirme ve geliştirmeye çalışılmalıdır.

Uygar ülkelerdeki gibi özgürlükler sınırsız, sanatta, basında uygulanmalıdır. Bütün bireylere sanatçılara özgürlük içinde çalışma ortamı sağlanmalıdır. Milletimizi uluslararasında en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmalarına olanak sağlanmalıdır.

Vatan ve millet için yapılacaklara partili gözüyle değil milletin yararına iş yapmada birleşme ve normalleşme gerekir. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi" vatanını en çok seven işini en iyi yapandır". Bilgiye, bilime, teknolojiye son derece önem verilmesi gerekir.

İktidarları etkileme gücü sermayenin daha fazladır. Güçlerini örgütlü olmalarından ve sermayeden alıyorlar. Dolayısıyla her devirde onlar çıkarlarını korumuştur. Birlikte faydalı olanı da zararlı olanı da paylaşmak gerekir. Sefayı da cefayı da toplumun bütün kesimleri ortak çekmelidir. Garibanların fazla bir beklentisi olmaz. İnsanca yaşayabilecekleri bir ücretin verilmesi onları sonsuz mutlu eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.