Songül KARAMAN

Songül KARAMAN

SANAL DÜNYA - 3

İnternet kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da çocuklardır Yetişkinler kadar çocuklarda internet ortamlarında vakit geçirmektedirler. Özellikle oyun siteleri çocukların en fazla ilgilerini çeken platformlar arasındadır.

Dikkat edilmediği takdirde bağımlılık derecesine gelen durumlar bile ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerde ki oyunların içeriği, bu ortamlarda kurulan arkadaşlıklar çocukları yanlış yönde etkilemektedir.

Olumsuz durumların yaşanmaması adına ebeveynler çocukların takibi konusunda iyi bir kontrol sistemi oluşturmalı ve uygulamalıdırlar.

Ebeveynlerin yapabilecekleri çalışmalar arasında çocuklar için günlük aktiviteler bulup bu yönde alışkanlık kazanmalarını sağlamak iyi bir adım olacaktır. Bu aktiviteler seçilirken çocukların ilgi duydukları alanları göz önünde bulundurmak verimi artıracaktır.

Aktiviteler seçilirken sosyal etkinliklerden ve hobi olacak etkinliklerden seçimler yapılabilir. Örnek verecek olursak (Spor dalları, bitki bakımı, hayvan besleme, el sanatları, müzik, resim vs. sanat alanları ) çalışmalara dahil edilebilir.

Günümüzde internet kullanımını kolaylaştıran araçlardan bahsetmiştik. Özellikle ilk sırada yer alan telefonları çocukların da kullanım sayısı azımsanamayacak seviyelerdedir Bu da çocukların internet kullanımı kontrolünü zorlaştırmaktadır.

Ebeveynler güvenli internet kullanımı sağlayan uygulamaları kullanarak çocukların internet ortamında ki kontrolünü sağlamaları kolaylaşacaktır. Unutmamamız gereken her şeyin ölçüsüz kullanımı zarar getiren sonuçlar yaratır. İnternet bizi değil biz onu kontrolümüz altında tuttuğumuz sürece fayda sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.