Yakup ÇAK
SELÇUKYA ŞAİRLERİ GÜLDESTESİ 2
Şehrimizin yüz akı kalemlerinin, bir araya gelerek oluşturduğu bir şiir antoloji kitabıdır Selçukya Şairleri Güldestesi 2. İki dedim çünkü birincisi iki yıl önce şehrimizin kültür arşivinde yerini almıştı. Adından da tahmin edeceğiniz gibi, Konya’mızın şiir denince ilk akla gelen derneği olan, Selçukya Kültür Sanat Derneğinin hazırladığı bu şiir antoloji kitabı gerek programlarına katılan gerekse şehir dışından gönül bağıyla kendisini bu mecrada hisseden 35 şairin gönül teri eserlerinin toplanmasıyla oluşmuştur. Adını kültür hizmetleriyle daha çok duyuran Karatay Belediyesinin katkılarıyla ve Karatay Belediyesi Kültür yayınları arasından çıkarak vücut bulmuştur.
İlk önce bu projenin hayat bulmasında emeği geçen Selçukya Kültür Sanat Derneği yöneticileri Başkan Fatma Şeref Polat’ın nezdinde bütün yöneticilerine ve katılımcılarına, en büyük pay sahibi olan kıymetli şairimiz Hasan Ukdem’e, şair Tayyar Yıldırım’a, Devriş Ahmet Şahin’e şükranlarımızı sunuyoruz. Ve ayrıca bu güzel oluşumun mutfağında şahsımın da bulunuyor olmasından dolayı haklı bir gurur duyduğumu da ilave etmek istiyorum.
Efendim 35 şairimizin katılımıyla oluşturulan kitabımız hakkında kısa bir bilgi verecek olursak, Konya ve çevresinde yaşayan şairlerimizin yanında Ankara’dan Bir İz Edebiyat derneğinden beş ve farklı illerde yaşayan şairlerimiz de aramızda yer almıştır. Her şairin beş şiiriyle katıldığı bu antolojimiz sayesinde sadece Konya’da değil bölgemizdeki komşu şehirler arasında bir gönül köprüsü kurarak şiire ve edebiyata duyarlılık oluşturmaktadır.
Burada katılımcı şairlerimizin isimlerini zikrederek, bir nebze olsun onlara teşekkürümü ifade etmek isterim. Âdem Yazar, Ahmet Şener, Ahmet Üresin, Ahmet Yağız Altunel, Alaattin Aköz, Ali Ulvi Ülker, Bahattin Paslı, Bayram Sarıtaş, Cemalettin Gündoğan, Cengiz Çelik, Devriş Ahmet Şahin, Erdal Ünal, Fatma Çetin Kabadayı, Hakkı Balcı, Hasan Fehim Karaca, Hasan Ukdem, Hüseyin Muşmal, İbrahim Bekler, İbrahim Demirtaş, İbrahim Şaşma, İsmihan Erdoğmuş, Kâzım Öztürk, Mehmet Ceviz, Mehmet Zeki Türker, Mustafa Remzi Samancı, Nesrin Erkan Sabuncu, Salih Sedat Ersöz, Saliha Değirmenci Yavaş, Sevil Köse, Tayyar Yıldırım, Tayyip Sağ, Yakup Çak, Yücel Uysal, Yüksel Köker, Ziya Nurdan (Turan Çakmak).
Kitabımızın vücut bulmasında büyük katkı sahiplerinden birisi de başta da söylediğimiz gibi Karatay Belediyesine de ayrıca Teşekkürü borç bilirim. Başta kıymetli Bakanımız Hasan Kılca’ya, koordinatör Osman Ciğer’e, Koordinatör yardımcısı Nuri Keleş’e, dizgi ve grafik tasarım için Dizgi Mizanpaj’a ve Kapak tasarımıyla Karatay Belediyesi tasarım bürosuna teşekkür ederim.
Her platformda şiiri ve edebiyatı önceleyen Selçukya Kültür Sanat Deneğine ve her türlü Kültür Sanat eserinin arkasında duran Karatay belediyesine, söz sanatının gücüne inandığı için ve bu şehrin kültürüne böyle bir eser kazandırdıkları için tekrar teşekkür ederim.
Aynı zamanda 7 yaşına giren Selçukya Kültür Sanat Derneği bu yıl iki sevinci birlikte yaşadı. Sezonun ilk Şiir akşamını çıkardığı antolojiyle taçlandırdı. 7 yaşına giren Şiir akşamlarının startının verildiği gecede, antolojiye katılan şairlerin şiirlerinden okundu. Her hafta İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda şiir severlere ziyafet sunmaktadır.
Nice 7 yıllara Selçukya diyorum. Daha nice antolojilere imza atarak, bu şehrin gönlüne dokunabilmek ve gönül insanlarına ulaşabilmek duasıyla…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.