Yılmaz SANDIKÇI

Yılmaz SANDIKÇI

ASIL DEPREM KAFALARDA

Tekrar tekrar geçmiş olsun ama tekrar geçmiş olsun demekle de geçmiyor… Bu depremin verdiği acılar yakınlarını kaybedenler için, sağlığını kaybedenler için ömür boyu devam edecek. Kayıplar için elimizden gelen bir şey olmadığı yerde dua edeceğiz… Yıkımı kaldırmak için, kalanların yaşama tutunması için dua ederken yardım edeceğiz… Aynı acıların tekrar etmemesi için dua ederken tedbir alacağız.

*

Tedbir almak yerine tepki vermek için bağıranlara, milletin gücünü işbirliği ve dayanışma içinde organize etmek yerine, şucu-bucu, sizci-bizci diye nifak tohumu ekenlere itibar etmeyeceğiz. Hem yardım hem dua edeceğiz. Ancak ettiğimiz duaların kabul olması için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerektiğini öğreneceğiz. Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin ceza almasını, yaptıklarının yanlarına kar bırakılmamasını isteyeceğiz.

*

Kur’an-ı Kerim’in ruhundan saptırılarak, peygamber düşmanı Yezit gibilerin kafasından çıkan kadercilik söylemlerini sanki İslam dininin gereğiymiş gibi anlatanların zihinlerimize şeytan tohumları ekmesine, fay hatları çekmesine izin vermeyeceğiz.

*

Doğanın çalışma sisteminin bir sonucu olan fay hatları, depreme sebep olur ancak en tehlikeli fay hatları zihinlerde açılan fay hatlarıdır. Zihinlerdeki fay hatları, hurafeyi din diye, düşman yalanların tarih diye anlatanlara fırsat verir, kafalardaki depremler yıllara yayılarak nesilleri çürütür ve yavaş yavaş milleti yok eder... Çocuklarımızı, Allah’ın gönderdiği depremi Allah’a şikayet edecek kadar düşüncesiz hale getirir zihinlerde açılan fay hatları… Kafalardaki depremleri önlemek için bilimi öğrenecek ve uygulayacak şekilde eğitmeliyiz çocuklarımızı. Eğitimde zekayı ezen hafızayı değil, aklı kullanarak bilim üreten zekayı geliştirmenin yollarını bulmalıyız. Eğitimde, hak yemeyi önleyecek, adaleti uygulayacak olan vicdanı beslemenin yollarını aramalıyız.

*

İnsanı öldüren deprem değildir Allah’tır sözünün peygamber torununun katili olan Yezit gibilerin sözü olduğunu ve Müslüman gibi görünerek, bu sözleri bize kadercilikmiş gibi aktaranların da aslında İslam düşmanlarının hizmetinde olduğunu anlamalıyız.

*

Bir daha gördük ki insanları öldüren deprem değildir, çürük binalardır, hırsız müteahhitlerdir… Bunlar Allah’ın aklını kullanmayan toplumlara verdiği belalardandır. Bu belalara karşı tedbir alacağız.. Deprem bölgesinde yıkılan binalar yanında dimdik duran, sapasağlam binaları yapanlar da insan olduğuna göre yıkılan binaları yapanlar ile yıkılmayan binaları yapanlar arasındaki farkın ne olduğunu anlamaya çalışacağız… Aramızda insan kılığında gezen, dini şekiller ve söylemler ile milleti kandıran çürük tiplere bir daha fırsat vermeyecek şekilde mevzuat düzenlemelerinin ve kontrol sistemlerinin kurulmasını istemeliyiz.

*

Bize dua etmeyi öğretirken, tedbir almayı unutturanlara itibar etmeyeceğiz; Dua ederken, Allah’ım bizi depremden afetten koru diye dua edenlerin, Allah’ı da sünnetullahı da fıtratı da anlayacak kadar aklını kullanamadığını fark edeceğiz ve duamızı geliştireceğiz; Allah’ım, aramızdan hırsız müteahhitlerin, kolon kesen alçakların, bunlara göz yuman müfettişlerin, gerçekleri duyurmak yerine yandaşlık eden habercilerin, milleti aydınlatmak yerine otorite yalakalığı eden sanatçıların, dinin manasını anlatmak yerine şekil ve hurafeler ile kandıran din adamlarının çıkmasını, bu kötülüklere karşı tedbir almayan, adam kayıran siyasetçilerin seçilmesini önleyecek şekilde bilinç ver bizlere… diye dua edeceğiz.

*

Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin ceza almasını isteyeceğiz. Bulundukları makama layık olmayanların istifa etmesini ve işgal ettikleri makamları layıkı ile hak edenlere bırakmalarını isteyeceğiz. Tedbir almak ve kontrol etmek sorumluluklarını yerine getirmeyip, ihmali, kusuru, suçu olanlara hesap sormak yerine tüm suçu kadere, haşa Allah’a atanlara kanmayı bırakacağız…

*

İslam dininin, Kur’an-ı Kerim’in, peygamber (sav) efendimizin öğretmeye çalıştığı güzel ahlakın çalışırken çalmamayı, güvenilir ve emin kişi olmayı, işi ehline vermeyi, adaletle hükmetmeyi, yandaşlık etmemeyi, millet arasına nifak sokmamayı, particilik, cemaatçilik yapmamayı, adam kayırmamayı da içerdiğini anlatmayanlara itibar etmeyeceğiz.

*
İslam dinini şekil, görüntü ve söylentiye boğarak, müslümanları mümin olma bilincinden alıkoyanların, zihinlerimize kurduğu fay hatlarını kırmalarına izin vermemek üzere doğa olaylarında akıl sağlığı için işin aslını arayacağız, iman sağlığı için de dinin manasını anlamaya çalışacağız. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum